اسرائیل به مواضعی در حومه دمشق حمله کرد که به گفته سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه، مقر انبارهای تسلیحاتی حزبالله و شبهنظامیان جمهوری اسلامی هستند. جنگندههای اسرائیلی شب گذشته و در دومین هفته متوالی، مواضع ایران و حزبالله در جنوب دمشق، پایتخت سوریه را به شدت هدف قرار دادند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد موشکهای اسرائیلی مواضع شبهنظامیان ایرانی و حزبالله را در منطقه سیده زینب و فرودگاه بینالمللی دمشق و حومه این شهر هدف قرار دادند.
این سازمان افزود: «این مواضع احتمالا انبارهای سلاح و مهمات بودند.»
سایت «المدن» گزارش داد سه هواپیمای اسرائیلی از فراز بلندیهای جولان مواضع شبهنظامیان جمهوری اسلامی را در سیده زینب در جنوب پایتخت سوریه هدف قرار دادند.
یکی از این موشکها به مقر شبهنظامیان جمهوری اسلامی در شهرک البحدلیه در نزدیکی منطقه سیده زینب اصابت کرده است. صدای انفجارهای شدیدی نیز از مقر لشکر یکم در شهر الکسوه در جنوب غربی دمشق شنیده شده است.
احتمال میرود این انفجارها حاصل هدف قرار گرفتن سامانههای پدافند هوایی رژیم سوریه با موشکهای اسرائیلی بوده باشد.
یک هفته پیش، هواپیماهای اسرائیلی مواضع نیروهای وابسته به حزبالله و شبهنظامیان ایرانی را در مناطق سیده زینب و حجیره در جنوب دمشق بمباران کردند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پی این حمله برای دو عضو کشته شده خود اعلام عزاداری کرد.
در واکنش به این ماجرا، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تهدید کرد که ایران به کشته شدن دو عضو سپاه پاسداران در سوریه واکنش نشان خواهد داد.
ناصر کنعانی در پاسخ به سوالی درباره کشته شدن دو عضو سپاه پاسداران در سوریه بر اثر حملات اسرائیل، گفت: «جمهوری اسلامی در ارتباط با هر تعرضی که وارد شود، پاسخ خواهد داد.»
او تاکید کرد: «هیچ اقدامی علیه ایران و منافع ایران و نیروهای مستشاری ما در سوریه، بدون واکنش نخواهد ماند و کسانی که اقدام میکنند و اقدام کردهاند این موضوع را تجربه کردهاند.»
از آغاز جنگ در غزه، اسرائیل ۳۰ بار خاک سوریه را هدف قرار داده است که در نتیجه آن ۳۲ نفر از جمله ۱۳ تن از اعضای حزبالله لبنان و دو نفر از سپاه پاسداران کشته شدند.
از سوی دیگر فشارهای بینالمللی به ویژه از سوی آمریکا و فرانسه برای جلوگیری از کشانده شدن لبنان به جنگ در غزه ادامه دارد.
ولید جنبلاط، رهبر "دروزی"های لبنان، در پیامهایی جداگانه نگرانی شدید خود را درباره گسترش درگیریها به گروه حزبالله و سفیر جمهوری اسلامی در بیروت منتقل کرده است.
به گفته رسانههای لبنانی، جنبلاط طی دیدار با هیاتی از حزبالله، اطلاعاتی را که از طریق تماسها و پیگیریهای بینالمللی دریافت کرده، در اختیار آنان قرار داده است.
رهبر حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان خطاب به اعضای حزبالله، توصیههایی را درباه لزوم اجتناب از جنگ مطرح کرده است.
جنبلاط بر این باور است که بحران داخلی اسرائیل ممکن است بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور را تحت حمایتهای بینالمللی کنونی، به آغاز جنگی سخت علیه لبنان بکشاند.
او همین هشدار را به مجتبى امانی، سفیر جمهوری اسلامی در بیروت منتقل کرده است.
امانی به نوبه خود تاکید کرده که جمهوری اسلامی خواهان جنگ یا گسترش آن نیست و تهران بر اساس ارزیابیها از موقعیت غزه، به تواناییهای حماس برای ایستادگی مقابل اسرائیل اطمینان دارد.
به گفته او، نیازی به گسترش عملیات جنگی علیه اسرائیل از طریق حزبالله لبنان نیست.