خبرگزاری رویترز گزارش داد آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در دیدارهای جداگانهای با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و کابینه جنگ این کشور، خواستار محافظت از غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی در جریان عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه شده است.
به گفته متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، بلینکن در این دیدارها بر حق اسرائیل در جلوگیری از وقوع حوادثی مشابه حمله مرگبار حماس در روز هفتم اکتبر تاکید کرد و گفت تلاشها برای آزادی گروگانهای اسرائیلی و تسریع در روند ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه باید همچنان ادامه یابند.
وزیر امور خارجه آمریکا برقراری صلح پایدار برای اسرائیل و منطقه را ضروری دانست و تشکیل کشور فلسطین را گامی در جهت تحقق این هدف توصیف کرد.
بلینکن در ادامه سفر منطقهای خود روز سهشنبه ۱۹ دی وارد اسرائیل شد. این چهارمین سفر بلینکن به منطقه و پنجمین سفر او به اسرائیل از زمان آغاز درگیریها در روز ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) است.
وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای گذشته راهی ترکیه، یونان، اردن، قطر، امارات و عربستان سعودی شده بود.
بلینکن در دیدار با اسحاق هرتزوگ، رییسجمهوری اسرائیل، اعلام کرد آماده است تا مواضع کشورهای منطقه را با مقامهای اسرائیلی در میان بگذارد.
او افزود: «چیزهای زیادی برای بحث وجود دارد، بهویژه درباره مسیر آینده.»
بلینکن روز ۱۸ دی و پیش از عزیمت به اسرائیل گفته بود در صورتی که «یک مسیر عملی» برای تشکیل کشور فلسطین مشخص شود، کشورهای منطقه حاضر به تعامل و عادیسازی روابط با اسرائیل هستند.
وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با هرتزوگ تاکید کرد ایالات متحده به «تلاشهای بیوقفه» برای آزادی گروگانهای اسیر در دست حماس ادامه خواهد داد.
همزمان دهها نفر با تجمع در مقابل محل ملاقات بلینکن با مقامهای اسرائیلی، خواستار برقراری آتشبس در منطقه و آزادی گروگانها شدند.
اسرائیل میگوید از مجموع ۲۴۰ فرد ربوده شده در جریان حمله حماس، ۱۳۲ نفر همچنان در نوار غزه در اسارت به سر میبرند.
گزارشهایی درباره شناسایی محل اختفای یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه و استفاده او از گروگانها به عنوان «سپر انسانی» منتشر شده است.
هرتزوگ در دیدار با بلینکن از حمایتهای واشینگتن از اسرائیل قدردانی کرد و گفت اقدامات اسرائیل در نوار غزه مطابق قوانین بینالمللی است.
او اتهامهای مطرح شده علیه اسرائیل را در زمینه ارتکاب نسلکشی در غزه «ظالمانه و مضحک» خواند و افزود با توجه به «شرایط پیچیده میدانی»، این کشور نهایت تلاش خود را برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان انجام داده است.
آفریقای جنوبی با استناد به اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه، این کشور را به نقض کنوانسیون نسلکشی سازمان ملل متحد متهم و علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری اقامه دعوی کرده است.
شکایت آفریقای جنوبی روز ۲۱ دی و دفاعیات اسرائیل روز ۲۲ دی در دیوان بینالمللی مطرح خواهند شد.
هرتزوگ آفریقای جنوبی را به دلیل شکایت از اسرائیل به «ریاکاری» متهم و خاطرنشان کرد حماس در منشور خود خواستار نابودی کشور اسرائیل شده است.
حماس میگوید بیش از ۲۳ هزار نفر در حملات ارتش اسرائیل به غزه جان خود را از دست دادهاند.
بلینکن روز ۱۹ دی در ادامه ملاقاتهای فشرده خود با یسرائیل کاتز، همتای اسرائیلی خود دیدار کرد.
به گزارش شبکه خبری فرانس۲۴، بلینکن در این دیدار گفت «فرصتهای واقعی» برای ادغام اسرائیل در منطقه وجود دارد اما در ابتدا باید از «لحظه چالشبرانگیز کنونی» عبور کرد.
خبرگزاری رویترز نوشت کاهش تنشها در منطقه و آینده نوار غزه از دیگر محورهای مذاکرات وزیر امور خارجه آمریکا در اسرائیل است.
در روزهای گذشته آتشباری متقابل میان اسرائیل و حزبالله پس از حمله پهپادی منتسب به تلآویو به منطقه شیعهنشین ضاحیه در بیروت و کشته شدن صالح العاروری، نایب رییس حماس، شدت گرفته است و بیم آن میرود آتش جنگی دیگر در منطقه شعلهور شود.
روز دوشنبه ۱۸ دی وسام (جواد) الطویل، از فرماندهان ارشد حزبالله، در حمله هوایی ارتش اسرائیل به جنوب لبنان کشته شد.