فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، روز سهشنبه ۱۵ اسفند، اعلام کرد حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی، روز دوشنبه یک موشک بالستیک ضدکشتی از یمن به سمت جنوب دریای سرخ شلیک کردند.
به گفته سنتکام، این موشک با آب برخورد کرد و هیچ خسارت یا آسیبی به کشتیهای تجاری یا نیروی دریایی ایالات متحده گزارش نشد است.
فرماندهی مرکزی آمریکا افزود کمی دیرتر حوثیها دو موشک بالستیک ضد کشتی دیگر به سمت خلیج عدن شلیک کردند که یکی از آنها به یک کشتی متعلق به سوییس با پرچم لیبریا برخورد کرد، اما آن کشتی بدون درخواست کمک به راه خود ادامه داد.
در این بیانیه آمده، نیروهای سنتکام حملات دفاعی علیه دو موشک کروز ضدکشتی انجام دادند که تهدیدی قریبالوقوع برای کشتیهای تجاری و کشتیهای نیروی دریایی آمریکا در منطقه بودند.
در همین حال، خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از شبه نظامیان حوثی گزارش داد که یک کشتی اسرائیلی به نام «اماسسی اسکای» (MSC Sky) در دریای عرب هدف حوثیها قرار داده است.
به گزارش تسنیم، یک کشتی با پرچم لیبریا و مرتبط با اسرائیل در جنوب شرقی عدن مورد اصابت قرار گرفت و بخشی از آن دچار آتش سوزی شد.
طبق این گزارش، این کشتی باری در فاصله ۱۶۲ کیلومتری جنوب شرقی عدن هدف قرار گرفت.
حوثیها: کشتیها قبل از ورود به آبهای یمن از ما مجوز بگیرند
مسفر النمیر، وزیر مخابرات حوثیها، روز دوشنبه، ۱۴ اسفند،گفت که کشتیها قبل از ورود به آبهای یمن باید از اداره امور دریایی تحت کنترل حوثیها مجوز بگیرند.
شبهنظامیان حوثی، که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار هستند، از اواسط نوامبر بارها کشتیهای تجاری بینالمللی را در خلیج عدن و دریای سرخ با هواپیماهای بدون سرنشین و موشک هدف گرفتهاند.
حوثیها میگویند این حملات در همبستگی با فلسطینیها علیه تهاجم اسرائیل به غزه انجام میشود.
حملات تقریبا روزانه، شرکتهای کشتیرانی را مجبور به تغییر مسیر و انتخاب راهی طولانی و پرهزینه در جنوب آفریقا کرده است و این نگرانی را برانگیخته است که جنگ اسرائیل و حماس می تواند به کل خاورمیانه گسترش یابد.
ایالات متحده و بریتانیا در پاسخ، اهداف حوثیها را بمباران کردهاند.
آبهای سرزمینی یمن در مناطقی که حوثیها کنترل آن را در دست دارند، تا ۲۰ کیلومتری نیمه تنگه باب المندب گسترش مییابد. حدود ۱۵ درصد از کشتیرانی جهان از این تنگه، دریای سرخ و کانال سوئز انجام میگیرد.
شبکه تلویزیون المسیره، وابسته به حوثیها، به نقل از وزیر مخابرات شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی گفت: «ما آماده کمک به درخواستها برای مجوزها و شناسایی کشتیها با نیروی دریایی یمن هستیم و تأیید میکنیم چنین کاری برای نگرانی از ایمنی این کشتیها است.»
در همین حال، شرکت ارتباطات جهانی HGC مستقر در هنگ کنگ روز دوشنبه اعلام کرد که حداقل چهار کابل ارتباطی زیر آب، هفته گذشته در دریای سرخ آسیب دیدهاند.
در این گزارش به علت آسیب دیدن این کابلهای زیر آب اشاره نشده است.
وزارت مخابرات حوثیها، روز شنبه حملات آمریکا و بریتانیا را عامل هرگونه آسیبرسیدن به کابلها دانست.
از سوی دیگر، آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز دوشنبه اعلام کرد که گزارشی دریافت کرده است که براساس آن یک کشتی در ۱۵۰ کیلومتری جنوب شرقی عدن، دراثر دو انفجار آسیب دیده است، اما این حمله تلفات جانی نداشته و کشتی در حال حرکت به سمت بندر بعدی خود است.
یمن از زمانی که حوثیها در اواخر سال ۲۰۱۴، صنعا پایتخت کشور را تصرف کردند، درگیر جنگ بوده است.