تصمیم ۳ کشور اروپایی در به رسمیت شناختن کشور فلسطین

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۲

هم‌زمان با استقبال حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین از تصمیم اسپانیا، ایرلند و نروژ برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی، اسرائیل سفیران این سه کشور را احضار و سفرای خود در این کشورها را برای مشورت فراخواند. وزیر امور خارجه اسرائیل این اقدام را دادن هدیه به حماس و جمهوری اسلامی خواند.

یسرائیل کاتس این اقدام را پیامی صریح به این کشورها خواند مبنی بر اینکه اسرائیل در برابر تضعیف حاکمیت و خطر برای امنیتش ساکت نخواهد ماند.

در پی اعلام به رسمیت شناختن کشور فلسطینی از سوی سه کشور اروپایی، وزیر دارایی اسرائیل به نخست‌وزیر اعلام کرد انتقال درآمدهای مالیاتی تشکیلات خودگردان فلسطینی به رام‌الله را متوقف می‌کند.

گروه حماس از تصمیم نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین به عنوان «گامی مهم در جهت تایید حق فلسطینیان بر سرزمین خود» یاد کرد و از سایر کشورها نیز خواست که این موضوع را به رسمیت بشناسند.

دفتر محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، از دیگر کشورهای اروپایی خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند تا «راه‌حل دو دولتی بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی و مرزهای ۱۹۶۷» قابل دسترسی باشد.

حسین الشیخ، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) نیز این تصمیم سه کشور اروپایی را «لحظه‌های تاریخی برای حقیقت و عدالت پس از دهه‌های طولانی مبارزه ملی فلسطین» خواند.

روز چهارشنبه مقامات نروژ، اسپانیا و ایرلند در سخنان جداگانه‌ای از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر دادند.

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، گفت که شورای وزیران این کشور روز سه‌شنبه هفته آینده کشور مستقل فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

اسپن بارت ایده، وزیر امور خارجه نروژ، گفت که به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین از سوی نروژ و برخی از کشورهای اروپایی شش روز دیگر انجام می‌شود‌.

یوناس گهر استور، نخست‌وزیر نروژ، ضمن اعلام رسمی تصمیم این کشور برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، تنها راه‌حل سیاسی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را وجود «دو کشور، در کنار هم» دانست.

میشل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند نیز گفت این کشور «به وضوح حمایت صریح خود را از حق برابر مردم فلسطین و اسرائیل برای برخورداری از امنیت، کرامت و حق تعیین سرنوشت»، اعلام می‌کند.

سیمون هریس، نخست‌وزیر ایرلند نیز این روز را «روزی تاریخی و مهم برای ایرلند و فلسطین» خواند.

روز جمعه ۲۱ اردیبهشت، مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در این سازمان رای مثبت داد.

اکثریت کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به پیش‌نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین در این مجمع رای مثبت دادند.

قطعنامه مجمع عمومی برای عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد با رای موافق ۱۴۳ کشور، ۹ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

اسرائیل، آمریکا، چک، مجارستان، آرژانتین، نائورو، پالائو، میکرونزی و پاپوا گینه نو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.

بریتانیا، آلمان، هلند، اوکراین و ایتالیا نیز جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای ممتنع دادند و فرانسه، اسپانیا، پرتغال، بلژیک و چندین کشور اروپایی دیگر از جمله کشورهای موافق این قطعنامه بودند.

به این ترتیب مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اختلاف زیادی به اعطای «حقوق و امتیازات» جدید به فلسطین رای داد و از شورای امنیت خواست که درخواست فلسطینیان را برای تبدیل شدن به یک‌صد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل متحد، دوباره بررسی کند.

قرار است این درخواست تجدید نظر به شورای امنیت ارسال شود.

آمریکا پیش از این و در روز ۳۰ فروردین، قطعنامه قبلی درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را در شورای امنیت وتو کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها