بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل (سمت راست) و بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی این کشور (سمت چپ)

نتانیاهو: نابودی حماس بخشی از توافق آتش‌بس است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۴

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه ۱۴ خرداد گفت او از نابودی حماس به عنوان یکی از اهداف جنگ غزه عقب‌نشینی نکرده و از بین بردن این گروه «بخشی» از توافق‌نامه پیشنهادی آتش‌بس است.

اظهارات نتانیاهو در حالی بیان می‌شود که جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده روز ۱۱ خرداد از طرح سه مرحله‌ای اسرائیل برای توقف درگیری‌ها در غزه خبر داد و گفت این توافق می‌تواند زمینه را برای آزادی گروگان‌های در بند حماس و پایان جنگ فراهم آورد.

این خبر با واکنش منفی وزیران راست‌گرای دولت ائتلافی اسرائیل، از جمله ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ روبه‌رو شد و آن‌ها تهدید کردند با خروج از ائتلاف، زمینه انحلال دولت را ایجاد خواهند کرد.

نتانیاهو روز دوشنبه در پاسخ به این انتقادات در جلسه کمیسیون امور خارجه و دفاعی پارلمان اسرائیل که پشت درهای بسته برگزار شد، شرکت کرد.

بنا بر گزارش رسانه‌های اسرائیلی، نتانیاهو در این جلسه گفت بایدن تنها در مورد «طرح کلی» پیشنهاد آتش‌بس صحبت کرده و اشاره‌ای به جزییات این توافق احتمالی نداشته است.

نخست‌وزیر اسرائیل افزود در طرح پیشنهادی آتش‌بس، تدابیری اندیشیده شده تا در خصوص رعایت مفاد این توافق پیش از اجرای هر یک از مراحل آن، اطمینان حاصل شود.

به گفته نتانیاهو، اسرائیل حق بازگشت به جنگ را برای خود محفوظ می‌داند.

نیروها و ادوات جنگی اسرائیل در نزدیکی مرز نوار غزه، ۱۳ خرداد

با این حال، اظهارات نتانیاهو نتوانست منتقدان راست‌گرای او را قانع کند. بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل در گفت‌وگو با خبرنگاران در پارلمان این کشور، نتانیاهو را متهم کرد که از ارائه پیش‌نویس توافق آتش‌بس به او خودداری کرده است.

هم‌زمان، تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به مناقشه همچنان ادامه دارد. بایدن در تماسی تلفنی با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر از او خواست تا برای پذیرش پیشنهاد آتش‌بس از سوی حماس، از همه گزینه‌های بر روی میز استفاده کند.

در همین رابطه، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد حماس تنها مانع در مسیر نهایی شدن توافق آتش‌بس در غزه است.

میلر گفت: «جهان باید بداند... مردم فلسطین باید بدانند... تنها چیزی که امروز از برقراری فوری آتش‌بس جلوگیری می‌کند، حماس است.»

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد، تنها ۱۱۲ نفر آزاد شده‌اند.

تظاهرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، تل‌آویو، ۱۲ خرداد

ارتش اسرائیل روز ۱۴ خرداد اعلام کرد چهار تن از گروگان‌های اسرائیلی چند ماه پیش در اسارت حماس جان خود را از دست دادند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت این افراد هنگامی که سربازان این کشور در حال انجام عملیات در خان یونس در جنوب نوار غزه بودند، کشته شدند.

هاگاری افزود ارتش اسرائیل تحقیقات کاملی را در خصوص نحوه کشته شدن این چهار گروگان به انجام خواهد رساند.

روزنامه دیلی‌میل روز دوم اردیبهشت نوشت پیش‌بینی می‌شود تنها ۴۰ تن از گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس زنده باشند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تاریخ شفاهی - فصل چهارم
جهان‌نما
خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها