پولیتیکو: اسرائیل با انتشار اطلاعات جعلی دنبال اثرگذاری بر اعضای کنگره آمریکا بوده

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۷

وب‌سابت پولیتیکو گزارش داد یک کارزار انتشار اطلاعات جعلی درباره مناقشه غزه که به اسرائیل مرتبط بوده، دست‌کم ۱۲۸ عضو کنگره آمریکا را هدف قرار داده است.

بر اساس این گزارش که روز پنج‌شنبه ۱۷ خرداد منتشر شد، اهداف اصلی این کارزار، انتقاد از گروه‌های حقوق بشری فلسطینی، بی‌اعتبار کردن روایت‌های نقض حقوق بشر به دست ارتش اسرائیل، و همچنین حمایت از عملیات نظامی این کشور بوده است.

وجود یک کارزار نشر اطلاعات جعلی به نفع اسرائیل با محوریت جنگ غزه، برای اولین بار در ماه مارس سال جاری میلادی مورد بحث قرار گرفت.

بررسی‌ها نشان می‌دهند حدود ۶۰۰ حساب کاربری جعلی در فضای مجازی در اقدامی از پیش هماهنگ شده، بیش از دو هزار نظر را در هفته در حمایت از عملیات نظامی اسرائیل در غزه منتشر کرده‌اند.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در پاسخ به این تهاجم، عملیات نظامی وسیعی را در نوار غزه آغاز کرد که بر اساس آمار وزارت بهداشت حماس، تاکنون منجر به کشته شدن بیش از ۳۶ هزار و ۶۵۰ نفر شده است. دست‌کم ۸۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی نیز در جریان مناقشه غزه زخمی شده‌اند.

نظامیان اسرائیلی در نزدیکی مرز غزه، ۱۷ خرداد

روزنامه نیویورک ‌تایمز روز ۱۶ خرداد به نقل از چند مقام‌ اسرائیلی که هویت‌شان افشا نشده بود، گزارش داد وزارت امور دیاسپورا (یهودیان خارج از اسرائیل) پشت کارزار نشر اخبار جعلی درباره جنگ غزه بوده است.

به گفته این روزنامه، حساب‌های جعلی فعال در این کارزار از قانون‌گذاران آمریکایی خواسته‌اند از عملیات نظامی اسرائیل در غزه حمایت مالی کنند. با این حال، تعداد اعضای کنگره آمریکا که هدف این حساب‌های جعلی قرار گرفته بودند، تاکنون افشا نشده بود.

مجلس نمایندگان آمریکا روز یکم اردیبهشت بسته کمک امنیتی ۹۵ میلیارد دلاری به اسرائیل، اوکراین و تایوان را پس از ماه‌ها کشمکش و مجادله تصویب کرد.

پولیتکو با استناد به داده‌های فِیک ریپورتر، یک گروه اسرائیلی ناظر بر انتشار اطلاعات جعلی در فضای مجازی، نوشت کارزار هدایت شده از سوی دولت اسرائیل اکثرا به دنبال تاثیرگذاری بر نمایندگان دموکرات بوده است.

با این حال، انتشار اخبار جعلی درباره مناقشه غزه تنها مختص اسرائیل نبوده و متحدان حماس، از جمله حکومت ایران نیز کوشیده‌اند معادلات در فضای مجازی را به نفع خود رقم بزنند.

تیک‌تاک روز چهارم خرداد اعلام کرد ده‌ها حساب وابسته به جمهوری اسلامی که با هدف نفوذ در بریتانیا و آمریکا ایجاد شده بودند، از این شبکه اجتماعی حذف شده‌اند.

بر اساس این گزارش، حساب‌های تحت کنترل حکومت ایران در تیک‌تاک هم‌زمان با آغاز جنگ حماس و اسرائیل، روایات مورد نظر تهران را درباره این واقعه منتشر می‌کردند.

پولیتیکو در ادامه گزارش خود آورده است نام دست‌کم ۱۲۸ عضو کنگره، از جمله مایک جانسون، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده، چاک شومر، جیم کلایبرن، الهان عمر، حکیم جفریز، رافائل وارناک و شونتل براون در میان اهداف کارزار اطلاعات جعلی اسرائیل دیده می‌شوند.

مایک جانسون، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده

این کاربران جعلی خود را به عنوان شهروندان ایالات متحده معرفی می‌کردند و با انتشار لینک‌هایی حاوی اطلاعات نادرست، به دنبال تقویت مواضع اسرائیل در فضای مجازی بودند.

نیویورک تایمز پیش از این خبر داده بود این کارزار دو میلیون دلار هزینه در بر داشته و اسرائیل اجرای آن را به یک گروه بازاریابی سیاسی به نام STOIC محول کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها