حملات متقابل اسرائیل و حماس ادامه دارد. اسکله موقت ساخت ایالات متحده در سواحل نوار غزه برای انتقال کمکهای بشردوستانه که به علت طوفان آسیب دیده بود، تعمیر و راهاندازی شد. یحیی السنوار، فرمانده حماس در واکنش به طرح آتشبس بایدن اعلام کرد حماس از سلاحهای خود دست نخواهد کشید.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام روز جمعه با انتشار بیانیهای نوشت بازسازی موفق این اسکله موقت امکان ارسال مستمر کمکهای بشردوستانه بسیار مورد نیاز مردم غزه را فراهم میکند.
بخش مهمی از اسکله ساخته شده توسط ارتش ایالات متحده که برای حمل کمکهای ضروری به غزه با قایق طراحی شده بود، اواخر ماه گذشته میلادی به علت طوفان آسیب دید.
آسیب دیدن این اسکله موجب شد که ارسال کمکهای بشردوستانه از طریق دریا به نوار غزه با مشکل مواجه شود.
انتظار میرود با بازسازی این اسکله، کمکهای بشردوستانه در روزهای آینده از طریق مسیر دریایی به منطقه محاصرهشده غزه از سر گرفته شود.
جنگ غزه میان اسرائیل و حماس که با حمله حماس به اسرائیل آغاز شد، وارد نهمین ماه خود شده است.
این درگیری دهها هزار کشته برجای گذاشته و بخش بزرگی از نوار غزه را ویران کرده است.
به گفته شاهدان عینی و منابع محلی، حملات اسرائیل به نوار غزه همچنان ادامه دارد و به گفته یک منبع پزشکی، در دیرالبلاح (در مرکز نوار غزه)، بر اثر اصابت موشک به خانه یک خانواده در اردوگاه المغازی، شش نفر کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند.
ارتش اسرائیل نیز خبر داد که سربازان دهها نیروی حماس را در جریان عملیات در دیرالبلاح در مرکز نوار غزه کشته و زیرساختهای مورد استفاده این گروه در این منطقه را تخریب کردند.
بر اساس اعلام مقامات بهداشتی حماس، جنگ غزه تاکنون ۳۶ هزار و ۷۳۰ فلسطینی را کشته است.
حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر نیز جان ۱۲۰۰ نفر را گرفت و نیروهای حماس حدود ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند.
همزمان با حملات اسرائیل به غزه، حملات حماس به اسرائیل نیز ادامه دارد.
روز جمعه یک راکت در یک منطقه باز در اشکلون اسرائیل در مرز با نوار غزه فرود آمد.
با این حال، خطوط هوایی دلتا و یونایتد ایرلاینز پروازهای خود به اسرائیل را که پس از جنگ در غزه تعلیق شده بود، از سر گرفتند.
وبسایت آمریکایی اکسیوس روز جمعه به نقل از چهار مقام آمریکایی و اسرائیلی خبر داد اسرائیل اعلام کرده حاضر نیست به تشکیلات خودگردان فلسطین اجازه دهد در مدیریت عملیات گذرگاه رفح در جنوب غزه نقش ایفا کند.
به نظر میرسد تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به توافق آتشبس، درست یک هفته پس از ارائه جزئیاتی از یک توافق احتمالی اعلام شده توسط جو بایدن، رییسجمهوری ایالات متحده، متوقف شده است.
وال استریت ژورنال روز جمعه گزارش داد که یحیی السنوار فرمانده حماس در غزه در واکنش به اظهارات بایدن اعلام کرد حماس از سلاحهای خود دست نخواهد کشید و هیچ پیشنهادی را که چنین درخواستی داشته باشد، امضا نخواهد کرد.
بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پیام رهبر حماس در غزه، روز گذشته، به میانجیگران مصری و قطری ارسال شد.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور در هفته جاری به خاورمیانه سفر و با مقامهای مصر، اسرائیل، اردن و قطر دیدار خواهد کرد.
همزمان سیانان خبر داد که بر اساس یک گزارش سازمان سیا، نتانیاهو معتقد است میتواند در برابر فشارهای دولت بایدن در مورد تدوین و اعلام برنامهای برای اداره غزه پس از پایان جنگ مقاومت کند.
این در حالی است که رهبران ۱۷ کشور جهان روز پنجشنبه ۱۷ خرداد در بیانیه مشترکی ضمن ابراز حمایت کامل از طرح پیشنهادی جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا برای برقراری آتشبس در نوار غزه، از گروه حماس خواستند هر چه سریعتر آن را بپذیرد.
آنها در این بیانیه نسبت به وضعیت گروگانهای در بند حماس، که در میان آنها شهروندان تعدادی از این ۱۷ کشور نیز وجود دارند، عمیقا ابراز نگرانی کردند.