حکم اعدام توماج صالحی در دیوان عالی کشور نقض شد

شنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۲

امیر رئیسیان، وکیل دادگستری اعلام کرد حکم اعدام توماج صالحی در شعبه ٣٩ دیوان عالی کشور نقض شد. بر اساس این حکم، پرونده برای رسیدگی به شعبه هم‌عرض ارجاع می‌شود.
رئیسیان اضافه کرد دیوان عالی کشور تاکید کرده حتی حکم شش سال و سه ماه حبس قبلی صالحی بدون رعایت قواعد تعدد جرم بوده است.

این وکیل دادگستری روز دوم تیر ماه درباره رای صادر شده برای موکلش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت چنان که انتظار می‌رفت دیوان عالی کشور از یک خطای غیرقابل جبران قضایی جلوگیری کرد.

رئیسیان روز پنجم اردیبهشت از محکوم شدن این خواننده زندانی به اعدام خبر داد و در گفت‌وگو با روزنامه شرق اقدام شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان در اجرایی نکردن حکم دیوان عالی کشور را درباره پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی، «بی‌سابقه» خواند.

به گفته او، دادگاه انقلاب اصفهان با «ارشادی» خواندن این حکم و تاکید بر استقلال دادگاه بدوی، توماج صالحی را «به اتهام افساد فی‌الارض»، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرد.

به گفته وکیل صالحی، دادگاه انقلاب اصفهان او را به «معاونت در بغی، اجتماع و تبانی، تبلیغ علیه نظام و دعوت به آشوب» متهم کرده و این موارد را از مصادیق افساد فی‌الارض دانسته است.

صالحی علاوه بر اعدام به مجازات‌هایی چون دو سال ممنوعیت از فعالیت‌های هنری، دو سال ممنوع‌الخروجی و شرکت در کلاس‌های مدیریت رفتار نیز محکوم شده است.

پس از اعلام خبر صدور حکم اعدام برای صالحی، هشتگ نام او در رسانه اجتماعی ایکس ترند شد.

صدور حکم اعدام برای او از ساعات نخست اعلام این خبر واکنش گسترده‌ای را در ایران و جهان در پی داشت و بسیاری از چهره‌های سیاسی، مدنی و هنری خواستار لغو آن شدند.

روز دوشنبه ۲۸ خرداد، پارلمان کانادا طرح قانونی «توماج» را که از سوی گروه کالکتیو «عدالت برای ایرانیان» ارائه شده بود، بدون هیچ رای مخالفی تصویب کرد.

بر اساس طرح توماج، ۳۱ تن از قضات، دادستان‌ها و بازپرسان دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‎‌های کانادا قرار می‌گیرند.

توماج صالحی روز ۲۷ آبان پس از تحمل بیش از یک سال حبس که ۲۵۲ روز آن در انفرادی بود، با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

ماموران امنیتی نهم آذر ماه در خیابانی در شهر بابل، دوباره او را بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل کردند.

صالحی در حالی آبان‌ ۱۴۰۱ و در میانه خیزش انقلابی بازداشت شد که با پیام‌هایش در رسانه‌های اجتماعی از اعتراضات مردمی حمایت قاطع کرد.

این خواننده معترض پیش‌تر و در شهریور ۱۴۰۰ بعد از خواندن آهنگ «‌سوراخ موش بخر» در اصفهان بازداشت و پس از مدتی آزاد شد.

او در آثار خود به موضوعاتی چون فساد در جمهوری اسلامی، اعتصابات کارگری، اعدام‌ و زندانی کردن مخالفان پرداخته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
افتتاح مرکز موسیقی گرامیان - عمرانی
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها