یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه سوم تیر برای دیدار و گفتوگو با مقامهای ایالات متحده راهی واشینگتن شد. مذاکره بر سر مرحله بعدی عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه و افزایش تنشها با حزبالله لبنان یکی از اهداف اصلی این سفر عنوان شده است.
گالانت پیش از عزیمت به آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: «ما برای هر اقدامی که ممکن است در غزه، لبنان و سایر مناطق ضروری باشد، آمادهایم.»
او قرار است در این سفر با لوید آستین، وزیر دفاع و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کند.
در روزهای اخیر آتشباری متقابل در مرز اسرائیل و لبنان شدت گرفته است.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل روز سوم تیر نوشت در حمله پهپادی حزبالله به شمال اسرائیل، یک نظامی این کشور زخمی شد.
جراحات این سرباز جدی گزارش شده است.
حزبالله، از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، مسئولیت این عملیات را بر عهده گرفت و اعلام کرد یک پایگاه نظامی اسرائیل را با چندین پهپاد انفجاری هدف قرار داده است.
گالانت در ادامه بیانیه خود پیش از سفر به آمریکا، «گذر» به مرحله بعدی عملیات اسرائیل در غزه را «بسیار مهم» ارزیابی کرد و افزود اسرائیل و ایالات متحده در این خصوص با یکدیگر «همکاری نزدیکی» خواهند داشت.
خبرگزاری رویترز نوشت کاستن از شدت عملیات اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه، دست این کشور را برای مقابله با اقدامات حزبالله باز خواهد گذاشت.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد. بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت حماس، حملات اسرائیل به این باریکه تاکنون جان دستکم ۳۷ هزار و ۵۹۸ فلسطینی را گرفته است. بیش از ۸۶ هزار تن نیز در این بازه زمانی زخمی شدهاند.
حزبالله لبنان نیز در حمایت از حماس وارد مناقشه شده و درگیریهای شدید و مرگبار در مرز اسرائیل و لبنان در طول هشت ماه گذشته ادامه داشته است.
یولی ادلشتاین، رییس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اسرائیل (کنست) روز سوم تیر نبرد با حزبالله را پیچیده خواند و گفت اسرائیل در موقعیتی نیست که بتواند همزمان در «مرزهای جنوبی» با حماس و در «مرزهای شمالی» با حزبالله بجنگد.
او تاکید کرد: «برای جنگیدن در شمال باید به گونهای متفاوت در جنوب مستقر شویم.»
این اظهارات میتواند به معنای احتمال تغییر راهبرد نظامی اسرائیل در نوار غزه باشد.
در سوی دیگر، سه گروه مسلح عراقی مورد حمایت سپاه پاسداران برای حمایت از حزبالله و جنگ با اسرائیل اعلام آمادگی کردند.
همزمان رایزنیهای بینالمللی برای جلوگیری از شعلهورتر شدن آتش خشونتها در مرز اسرائیل و لبنان در جریان است.
آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه دولت آمریکا روز ۲۹ خرداد با سفر به بیروت، بر ضرورت کاهش فوری تنشها میان اسرائیل و حزبالله تاکید کرد و نسبت به وقوع یک «جنگ گستردهتر» در منطقه هشدار داد.