یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل به نماینده ویژه رییسجمهور آمریکا گفت که حرکت نیروهای اسرائیلی به «فاز سوم» (C) جنگ غزه همه جبهههای این جنگ را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وزیر دفاع اسرائیل به این مقام آمریکایی گفت: «انتقال به فاز سوم جنگ غزه بر همه جبههها تاثیر خواهد گذاشت و اسرائیل برای همه سناریوها، چه نظامی و چه دیپلماتیک آماده میشود».
دفتر وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که گالانت این اظهارات را در سفرش به واشینگتن و در نشستی با آموس هوخشتاین نماینده ویژه جو بایدن رییسجمهور آمریکا مطرح کرده است.
به گزارش تایمز اسرائیل، فاز سوم جنگ غزه، شامل درگیریها با شدت کم است و ارتش اسرائیل در این مرحله تلاش خواهد کرد تا آخرین سنگرهای حماس در غزه را از بین ببرد و همزمان به جستوجوی راهحل سیاسی برای جایگزینی این گروه میپردازد که پیش از جنگ کنونی غزه به مدت سالها اداره نوار غزه را برعهده داشت.
بر اساس گزارش وزارت دفاع اسرائیل، گالانت و هوخشتاین درباره اقدامات لازم برای دستیابی به چارچوبی برای بازگشت شهروندان اسرائیلی به خانههایشان در شمال اسرائیل گفتوگو کردند.
یک روز قبل، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد که آماده یک «توافق جزئی» برای آزادسازی گروگانهای باقیمانده در نوار غزه است، اما تا زمانی که حماس نابود نشود، جنگ غزه پایان نخواهد یافت.
نتانیاهو در اولین مصاحبهاش با یک رسانه عبری از زمان آغاز جنگ کنونی غزه، در پاسخ به این سوال که آیا آماده است پس از پایان مرحله شدید درگیری با حماس به توافقی دست یابد که به منزله تعهد به پایان جنگ باشد، گفت: «نه. من برای پایان دادن به جنگ و رها کردن حماس آماده نیستم ... اما این امری مخفی نیست که من آماده یک توافق جزئی هستم که بعضی از افراد را به ما بازگرداند.»
نتانیاهو همچنین گفت که مرحله نبرد شدید در نوار غزه در حال پایان است، زیرا اسرائیل به طور فزایندهای برای درگیری آشکار با حزبالله لبنان که حملات فرامرزی خود به اسرائیل را تشدید میکند، آماده میشود.
نتانیاهو از شروع جنگ کنونی غزه که پس از حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر گذشته آغاز شد، همواره گفته که به نابودی کامل توان نظامی حماس متعهد است، در مصاحبه تازه خود نیز تاکید کرد: «ما موظف هستیم پس از یک وقفه به نبرد ادامه دهیم تا هدف خود را برای نابودی حماس تکمیل کنیم. من حاضر نیستم از آن دست بکشم.»
پس از اعلام نخست وزیر اسرائیل مبنی بر پایان یافتن مرحله «شدید» جنگ غزه، به ویژه در رفح، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بمباران مناطقی از نوار غزه از سوی اسرائیل در روز دوشنبه همچنان ادامه داشت.
همزمان، حماس روز دوشنبه اعلام کرد که هر توافقی باید «شامل آتشبس دائمی و خروج کامل اسرائیل از غزه» باشد، شرایطی که اسرائیل بارها رد کرده است.
ارتش اسرائیل در آغاز ماه مه حمله زمینی به رفح، شهر مرزی غزه با مصر را با هدف نابودی آخرین گروگانهای باقیمانده حماس آغاز کرد که به موجی از نگرانیهای بینالمللی نسبت به وضعیت غیرنظامیان پناه گرفته در رفح دامن زد.
همزمان دولت نتانیاهو زیر فشار افکار عمومی داخل اسرائیل برای آزادسازی گروگانهاست و شنبه در تل آویو، بیش از ۱۵۰ هزار نفر، به گفته سازماندهندگان، بار دیگر برای آزادسازی گروگانها تظاهرات کردند.
نخستوزیر اسرائیل در داخل این کشور به دلیل نوع مدیریت جنگ و عدم موفقیت در آزادی آخرین گروگانها به طور فزایندهای مورد انتقاد قرار میگیرد.
از سوی دیگرِ تبادل آتش تقریبا روزانه بین ارتش اسرائیل و حزبالله در مرز لبنان و اسرائیل منجر به آواره شدن دهها هزار نفر از ساکنان مناطق مرزی جنوب لبنان و شمال اسرائیل شده و نگرانیهایی را درباره وقوع یک جنگ تمام عیار میان این دو به وجود آورده است.
در حالی که روابط بین نتانیاهو و ایالات متحده پس از انتقاد اسرائیل از تاخیر در ارسال تسلیحات آمریکایی به اسرائیل دچار تنش شده، یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل برای گفتو گو با مقامات آمریکایی وارد واشنگتن شد و گفت که این گفتوگوها برای ادامه جنگ «مهم» است.
روز یکشنبه، نتانیاهو گفت که این اختلاف با واشنگتن «در آینده نزدیک حل خواهد شد.»
همزمان چارلز براون، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفت حمله اسرائیل به لبنان میتواند منجر به پاسخ جمهوری اسلامی در دفاع از حزبالله و افزایش خطر درگیری گستردهتر در منطقه شود.
براون که هنگام سفر روز یکشنبه خود به بوتسوانا برای شرکت در نشست وزیران دفاع آفریقا با خبرنگاران صحبت کرد، با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از حماس گفت در صورت درگیری اسرائیل با حزبالله، حکومت ایران «تمایل بیشتری به حمایت از حزب الله» خواهد داشت.