روزنامه تایمز اسرائیل در مقالهای با توجه به تحولات اخیر از جمله شرکت دیوید بارنیا، رئيس موساد در مذاکرات دوحه و دیدار رهبران حماس و حزبالله، نتیجه گرفت که روند مذاکرات آتشبس و آزادی گروگانها در مسیر خوبی قرار دارد.
تایمز اسرائيل در این مقاله تحلیلی برآورد کرده که تحولات روز جمعه میتواند سرمنشاء تحولاتی در خصوص آزادی گروگانها و مذاکرات آتشبس باشد.
در این مطلب با اشاره به سفر یک روزه دیوید بارنیا به دوحه و پذیرش ارسال هیات اسرائيلی برای مذاکراتی درباره آتشبس در قطر از سوی نتانیاهو، به گزارش رویترز از دو منبع مطلع اشاره شده است که در آن گفته شده رهبر حزبالله لبنان در دیداری با رهبران حماس به آنها چراغ سبز نشان داده است.
اگرچه متحدان دستراستی نتانیاهو از این تصمیم بهشدت آزردهاند، اما میانجیگران قطری، مصری و آمریکایی امیدوارند تا بتوانند در پی این گفتگوها زمینههای آزادی بقیه گروگانهای باقیمانده در دست حماس را مهیا کنند.
واشینگتن نیز از تصمیم روز جمعه نتانیاهو برای فرستادن هیات مذاکرهکننده استقبال کرده است.
در این گزارش آمده که گانتز که به تازگی کابینه نتانیاهو را ترک کرده، از این تصمیم پشتیبانی کرده است.
والا نیوز اسرائیل نیز در گزارشی گفته که این تصمیم بعد از تماس تلفنی روز پنجشنبه بایدن با نتانیاهو رخ داده که در آن بایدن به نتانیاهو گفته که «الان فرصت خوبی مهیا شده که گروگانها را به خانه برگرداند.»
تلویزیون کانال ۱۲ اسرائیل روز جمعه نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن ۵۴ درصد پاسخدهندگان دلیل کشآمدن جنگ غزه را ملاحظات سیاسی نتانیاهو عنوان کردهاند در حالی که تنها ۳۴درصد باور دارند که الزاماتی ضروری باعث ادامه جنگ شده است.
یک مقام ارشد آمریکایی که در این گزارش به گفتههای او استناد شده، گفته است که رویکرد طرفین به مذاکرات مثبت است و انتظار گشایشی در آن میرود.
این مقام آمریکایی اذعان کرده که هر دو طرف در این زمینه جدیت دارند.
با اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بارها گفته که جز نابودی کامل حماس برنامهای را نمیپذیرد و حماس هم بارها اعلام کرده که در صورتی آتشبس را میپذیرد که جنگ در باریکه غزه خاتمه یابد و نیروهای اسرائیلی از آنجا عقب بنشینند، اما به نظر میرسد که عقبنشینیهایی از هر دو سو صورت گرفته باشد.
جنگ غزه که اینک به ماه نهم خود رسیده، از هفتم اکتبر سال گذشته با حمله گروه حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی به جنوب اسرائیل آغاز شد و بیش از ۱۲۰۰ نفر را به کام مرگ کشید. حماس همچنین بیش از ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفت و آنها را با خود به غزه برد.