دادستانی آلمان اعلام کرد یک مرد لبنانی متهم به عضویت در گروه مسلح حزبالله لبنان و تهیه قطعات پهپاد برای این گروه، در آلمان دستگیر شده است. آلمان گروه حزبالله را که تحت حمایت جمهوری اسلامی فعالیت میکند، «یک گروه تروریستی» میشناسد.
دادستان فدرال آلمان در بیانیهای اعلام کرد این مظنون با نام «فاضل ز.» (.Fadel Z) روز یکشنبه در شهر زالتسگیتر در شمال آلمان و در چارچوب قوانین حفظ حریم خصوصی این کشور بازداشت شده است.
او همچنین به عضویت در یک «سازمان تروریستی خارجی» متهم شده است.
دادستانهای آلمانی میگویند این مظنون در سال ۲۰۱۶ به حزبالله ملحق شده و قطعاتی را جمعآوری میکرده که «برای صادرات به لبنان و استفاده در حملات تروریستی به اسرائیل» به کار میرفتند.
بر اساس این گزارش، او در سال جاری میلادی به سفارش گروه حزبالله، شروع به تهیه قطعات در آلمان برای مونتاژ پهپادهای نظامی، به ویژه موتورها کرده است.
دادستانها تاکید کردند: «قرار بود آنها به لبنان صادر شوند و در حملات تروریستی به اسرائیل استفاده شوند.»
روز دوشنبه، فاضل ز. در برابر قاضی قرار گرفت و قاضی دستور داد که او تا زمان صدور کیفرخواست احتمالی در بازداشت باقی بماند.
در سال ۱۳۹۹، وزارت کشور آلمان اعلام کرد حزبالله لبنان را «سازمانی تروریستی میشناسد» و تمام فعالیتهای این گروه شبهنظامی به طور کامل در خاک این کشور ممنوع است.
حزبالله لبنان چند سال پس از انقلاب ایران و در جریان جنگ داخلی لبنان با حمایت جمهوری اسلامی در این کشور تاسیس شد.
نیروهای حزبالله پس از جنگ داخلی لبنان اسلحه خود را تحویل ارتش ندادند و در جریان جنگ داخلی سوریه به یکی از متحدان بشار اسد، رییس دولت سوریه، در برابر مخالفانش تبدیل شدند.
پیش از آلمان، اتحادیه عرب و دولتهای آمریکا، اسرائیل، بریتانیا، عربستان سعودی، کانادا و هلند، هر دو شاخه سیاسی و نظامی حزبالله را به فهرست گروههای تروریستی اضافه کرده بودند.
از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۹ ماه پیش (هفتم اکتبر ۲۰۲۳)، حزبالله و اسرائیل به طور روزانه به تبادل آتش میپردازند.
در این مدت، نیروهای تحت رهبری حزبالله به مناطق شمال اسرائیل و پستهای نظامی در امتداد مرز لبنان و اسرائیل حمله میکنند و این گروه میگوید این حملات را برای حمایت از فلسطینیان غزه انجام میدهد.
اسراییل از هفتم اکتبر گذشته که حماس به جنوب این کشور حمله کرد و حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت، در حال جنگ با این گروه مسلح فلسطینی در غزه است.
همزمان درگیریهای اسرائیل با حزبالله تاکنون منجر به کشته شدن تعدادی از نیروهای مسلح و غیرنظامیان در هر دو طرف شده که تعداد کشتهها در میان اعضای حزبالله بیشتر است.
حزبالله گفته است در صورت دستیابی اسرائیل به توافق آتشبس با حماس در غزه، حاضر است حملات علیه اسرائیل را متوقف کند.
اسرائیل بر اساس قطعنامه سال ۲۰۰۶ سازمان ملل متحد که به آخرین جنگ بزرگ بین حزبالله و اسرائیل پایان داد، خواستار عقبنشینی حزبالله شده است.
رهبران اسرائیل گفتهاند خواهان یک راهحل دیپلماتیک برای پایان تنش با حزبالله هستند اما همزمان نیز قادر به جنگ تمام عیار علیه این گروه - در صورت لزوم - هستند.