اِم‌پاکس به خارج از آفریقا رسید؛ شناسایی ۲ مبتلا در پاکستان و سوئد

جمعه ۱۴۰۳/۰۵/۲۶

نخستین نمونه‌ها از ابتلا به ویروس اِم‌پاکس (آبله میمونی) در خارج از قاره آفریقا دیده شد. مسئولان بهداشت سوئد و پاکستان در گزارش‌هایی جداگانه، هر کدام از شناسایی یک فرد مبتلا به این ویروس در کشورشان خبر دادند.

این گزارش‌ها پس از آن منتشر شد که سازمان بهداشت جهانی، روز چهارشنبه ۲۴ مرداد درباره شیوع ام‌پاکس بالاترین سطح هشدار یعنی وضعیت اضطراری در مقیاس جهانی اعلام کرد.

روز جمعه ۲۶ مرداد پاکستان پس از مثبت شدن تست ویروس یک مرد ۳۴ ساله که اخیرا از سفر به عربستان سعودی بازگشته بود، اولین مورد ام‌پاکس در این کشور را طی سال جاری میلادی تایید کرد.

مقام‌های بهداشتی پاکستان شروع به شناسایی افرادی از جمله همسفران پرواز او از عربستان سعودی کرده‌اند که با این مرد در تماس نزدیک بوده‌اند.

از ماه آوریل ۲۰۲۳ تاکنون ۱۱ مورد از ابتلا به این ویروس که از آن با نام اِم‌پاکس نیز یاد می‌شود، در پاکستان گزارش و یک مورد منجر به مرگ شده است.

پیش از آن و در روز پنج‌شنبه ۲۵ مرداد سوئد از شناسایی فردی مبتلا در استکهلم خبر داد که اولین مورد از ابتلا به سویه کشنده ام‌پاکس در خارج از قاره آفریقا و در سال ۲۰۲۴ میلادی بود.

سازمان بهداشت عمومی سوئد گفت این فرد در بخشی از آفریقا به ویروس مبتلا شده است که ام‌پاکس در آن شیوعی گسترده دارد.

مقام‌های بهداشتی انتظار دارند که در روزهای آینده، موارد بیشتری از ابتلا به این بیماری در اروپا گزارش شود.

شیوع اولیه سویه جدید این ویروس در ژانویه ۲۰۲۳ از جمهوری کنگو آغاز شد و به مناطق مرکزی و شرقی آفریقا گسترش یافت.

بنا بر گزارش رویترز، از زمان آغاز این شیوع تاکنون ۲۷ هزار مورد ابتلا و بیش از هزار و ۱۰۰ مرگ ناشی از آن در کنگو گزارش شده است که عمده قربانیان را کودکان تشکیل می‌دهند.

اِم‌پاکس یک بیماری عفونی است که از طریق تماس نزدیک بین انسان‌ها می‌تواند منتقل می‌شود.

تب، لرز، سردرد شدید، خستگی مفرط و دردهای ماهیچه‌ای و عضلانی از جمله علائم ابتلا به این ویروس است.

اِم‌پاکس همچنین باعث ایجاد علائمی شبیه آنفولانزا و ضایعات و تاول‌های پر از چرک و عفونت روی پوست می‌شود.

این بیماری معمولا خفیف است اما می‌تواند در مواردی، کشنده باشد.

سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۲ نیز به دلیل شیوع این بیماری که منجر به ابتلای بیش ار ۹۵ هزار نفر در ده‌ها کشور غیر بومی شد، وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده بود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در اتحادیه آفریقا هفته گذشته گزارش داده بود که موارد ابتلا به این بیماری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی ۱۶۰ درصد و مرگ ناشی از آن ۱۹ درصد افزایش یافته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها