شبکه خبری سیانان گزارش داد ایالات متحده یک هواپیمای متعلق به نیکولاس مادورو، رییسجمهوری ونزوئلا را در جمهوری دومینیکن توقیف کرده است. آمریکا میگوید خرید این هواپیما نقض تحریمهای واشینگتن علیه کاراکاس بوده است.
سیانان به نقل از دو مقام آمریکایی خبر داد این هواپیما روز دوشنبه ۱۲ شهریور به دستور ایالات متحده از جمهوری دومینیکن به فلوریدا انتقال داده شده است.
پیشبینی میشود این اقدام آمریکا روابط واشینگتن و کاراکاس را بیش از پیش تیرهتر خواهد کرد.
مادورو از سال ۲۰۱۳ و پس از مرگ هوگو چاوز، قدرت را در ونزوئلا در دست دارد. این کشور در دوران ریاستجمهوری مادورو شاهد فروپاشی اقتصادی و مهاجرت حدود یک سوم از جمعیت ۲۸ میلیونی خود بوده است.
روابط دیپلماتیک کاراکاس با غرب در دوره مادورو به وخامت گرایید و آمریکا و اتحادیه اروپا ونزوئلا را تحریم کردند. در نتیجه تحریمهای بینالمللی، صنعت نفت این کشور به شدت آسیب دید و این موضوع به تورم گسترده و تشدید روند مهاجرت انجامید.
سیانان در ادامه گزارش خود نوشت هواپیمای توقیفشده مادورو در بسیاری از سفرهای رسمی او در نقاط مختلف جهان دیده شده است.
یک مقام آمریکایی در مصاحبه با سیانان، توقیف هواپیمای رییس یک دولت خارجی بابت «مسائل مجرمانه» را بیسابقه خواند و گفت: «ما در حال ارسال این پیام روشن هستیم که هیچکس بالاتر از قانون نیست، هیچکس فراتر از دامنه تحریمهای ایالات متحده نیست.»
هواپیمای مادورو که ارزش آن حدود ۱۳ میلیون دلار برآورد میشود، در ماههای اخیر در جمهوری دومینیکن مستقر بود. مقامهای آمریکایی هنوز دلیل این موضوع را افشا نکردهاند.
سیانان افزود چند نهاد فدرال ایالات متحده، از جمله وزارت دادگستری، آژانس تحقیقات امنیت داخلی، و اداره صنعت و امنیت در توقیف این هواپیما نقش داشتند.
طی سالهای اخیر، آمریکا کوشیده است از انتقال میلیاردها دلار اموال و سرمایه به حکومت ونزوئلا جلوگیری کند.
آژانس تحقیقات امنیت داخلی آمریکا، دومین نهاد تحقیقاتی در دولت فدرال، تاکنون دهها خودروی لوکس و سایر داراییها را که مقصد آنها ونزوئلا بود، توقیف کرده است.
شهروندان ونزوئلا روز هفتم مرداد برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوقهای رای رفتند.
هرچند برخی نظرسنجیها از پیروزی ادموندو گونزالس، نامزد مورد حمایت اپوزیسیون حکایت داشتند، اما در نهایت نهاد انتخاباتی ونزوئلا اعلام کرد مادورو با کسب ۵۱ درصد آرا برای بار سوم به عنوان رییسجمهوری این کشور انتخاب شده است.
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا روز ۲۵ مرداد خواستار برگزاری مجدد انتخابات ریاستجمهوری در ونزوئلا شد.
برخی کشور آمریکای لاتین و آمریکا روز سوم شهریور در بیانیهای مشترک اقدام دیوان عالی ونزوئلا را در تایید پیروزی مادورو در انتخابات اخیر این کشور، بهشدت رد کردند.
آرژانتین، اکوادور، اوروگوئه، پاراگوئه، پاناما، پرو، جمهوری دومینیکن، شیلی، کاستاریکا، گواتمالا و ایالات متحده در بیانیه خود خواستار «بررسی بیطرفانه و مستقل» نتایج انتخابات ونزوئلا شدند.
اندیشکده شورای آتلانتیک روز ۳۰ مرداد با اشاره به وخامت بحران سیاسی در ونزوئلا هشدار داد آمریکا و دیگر کشورهای منطقه باید خود را برای موج جدید مهاجرت از ونزوئلا آماده کنند.