خبرگزاری فارس مرگ سرباز گیلانی را بر اثر اعمال خشونت تکذیب کرد و او را «معتاد» خواند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۲

در پی انتشار گزارش ایران‌اینترنشنال درباره مرگ امیررضا حامدی، سرباز کلانتری احمدسرگوراب شهرستان شفت استان گیلان در اثر اعمال خشونت مقام‌های انتظامی، فارس، خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، حامدی را به داشتن «اعتیاد شدید، اختلال اعصاب و روان و سابقه خودزنی قبل از خدمت» متهم کرد.

خبرگزاری فارس با انتشار یک گزارش به نقل از یک «منبع آگاه»، جان باختن این سرباز کشته ‌شده را ناشی از «خودکشی» خواند.

ایران‌اینترنشنال دوشنبه ۱۹ شهریور گزارش داد مقام‌های انتظامی، برای خودکشی جلوه دادن مرگ این سرباز پس از ضرب و جرح، روی گلوی او تکه‌ای پارچه انداختند.

حامدی که پیش‌تر به دلیل حضور در جریان خیزش انقلابی سابقه بازداشت داشت، چند روز پیش از مرگ به خانواده‌اش گفته بود به دلیل درگیری و اختلاف با مافوق خود، حاضر نیست خدمت سربازی اجباری را ادامه دهد.

یک فرد مطلع از این پرونده به ایران‌اینترنشنال گفت پدر این سرباز در واکنش به خواسته فرزندش، بر ادامه انجام خدمت سربازی اصرار کرده و او را با خودرو به پاسگاه محل خدمتش برده اما همان روز با خانواده حامدی تماس گرفته‌اند و گفته‌اند پسرشان «خودکشی کرده و جان باخته» است.

این فرد مطلع از پرونده گفت که جان باختن حامدی در اثر ضرب و جرح صورت گرفته است.

اطلاعات رسیده از منابع محلی به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد اثرات ضرب و جرح بر بدن این جوان پس از مرگش مشهود بوده است.

آگهی ترحیم حامدی در گیلان نشان می‌دهد مراسم یادبود سومین و هفتمین روز مرگش روز ۱۸ شهریور در منزل خانوادگی و مسجد پسرمختار شهر احمدسرگوراب برگزار شده است.

مراسم خاکسپاری او نیز پیش از آن، با حضور پررنگ ماموران وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران در فضایی امنیتی برگزار شده بود.

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، از زمان جان ‌باختن حامدی، ماموران امنیتی خانواده او را تهدید کرده‌اند که موضوع قتل پسرشان را در پاسگاه و حین خدمت سربازی رسانه‌ای نکنند.

قتل، خودکشی و دیگرکُشی سربازان در پاسگاه‌ها و پادگان‌های ایران سابقه‌ای طولانی دارد و تاکنون موارد متعددی در این زمینه خبرساز شده‌اند.

در سال‌های گذشته گزارش‌های بسیاری درباره قتل و خودکشی افرادی که مشغول گذراندن دوره اجباری خدمت سربازی در پاسگاه‌ها و پادگان‌های کشور بوده‌اند، منتشر شده است.

از سوی دیگر در بیش از چهار دهه گذشته شمار قابل توجهی از شهروندان، قربانی شکنجه در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی شدند و جان خود را از دست دادند اما جمهوری اسلامی هیچ مسئولیتی در قبال مرگ این افراد نپذیرفته است.

به تازگی اطلاعاتی به ایران‌اینترنشنال رسیده است که نشان می‌دهند شهروندی ۳۵ ساله به نام مازیار مودب در مرداد ماه امسال بر اثر ضربات باتون ماموران انتظامی در بازداشتگاهی در شهر رشت جان خود را از دست داده است.

محمد میرموسوی نیز از جمله آخرین کسانی است که پس از دستگیری در یکی از بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی بر اثر ضرب ‌و جرح و شکنجه‌های شدید جان باخت.

او جوانی گیلانی بود که حین بازداشت در پاسگاه ناصرکیا دِه استان گیلان کشته شد و فراجا قتل او را محصول «عدمِ کنترلِ خشم و احساسات از طرف برخی کارکنان و بی‌اعتنایی به وضعیت متهم» خواند.

دادستان لاهیجان پیش از فراجا گفته بود روز شنبه سوم شهریور برای پنج تن از نیروهای انتظامی این شهرستان به اتهام دست داشتن در شکنجه و قتل میرموسوی، قرار بازداشت موقت صادر شده است.

مرکز آمار سازمان حقوق بشری هه‌نگاو روز هفت شهریور گزارش داد میرموسوی، هفتمین شهروندی است که از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی پس از بازداشت به دست نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، زیر شکنجه و در جریان بازجویی جانش را از دست می‌دهد.

سازمان عفو بین‌الملل اواخر شهریور سال ۱۴۰۰ در گزارشی اعلام کرد از دی سال ۱۳۸۸ تا آن تاریخ، دست‌کم ۷۲ مورد مرگ در زندان‌ها و بازداشتگاه شهرهای مختلف ایران رخ داده که در ۴۶ مورد، علت مرگ شکنجه یا سایر بدرفتاری‌های فیزیکی با زندانی‌ها به دست ماموران اطلاعاتی و امنیتی یا مقامات زندان بوده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خلاصه خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها