وبسایت خبری واینت روز پنجشنبه، ۲۲ شهریور، نوشت جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سفر خود را به اسرائیل لغو کرده است. به گزارش واینت، این تصمیم در پی مخالفت یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با سفر رسمی بورل به این کشور اتخاذ شده است.
خبرگزاری آناتولی ترکیه هم گزارش داد بورل تصمیم خود را برای لغو این سفر به اطلاع سفیر اسرائیل در اتحادیه اروپا رسانده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار بود با سفر به اسرائیل طی روزهای ۲۴ و ۲۵ شهریور با مقامهای این کشور دیدار و گفتوگو کند.
آناتولی افزود اسرائیل از بورل خواسته بود سفر خود را به این کشور به تعویق بیندازد و آن را در اوایل آبانماه به انجام برساند.
این در حالی است که مسئولیت بورل در اتحادیه اروپا پیش از آن تاریخ به اتمام میرسد و سفر او به اسرائیل در اوایل آبان سفری غیررسمی و تشریفاتی خواهد بود.
پس از بورل، کایا کالاس، نخستین زن نخستوزیر در استونی، مسئولیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت.
اسرائیل تاکنون بارها از مواضع بورل در قبال مناقشه غزه انتقاد کرده است.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۱ هزار کشته و ۹۵ هزار مجروح بر جای گذاشته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزهای اخیر با سفر به خاورمیانه، با مسئولان مصر و لبنان درباره تحولات منطقهای، بهویژه مناقشه غزه گفتوگو کرد.
بورل روز ۲۰ شهریور با حضور در نشست وزیران اتحادیه عرب در قاهره، از تلاشهای آمریکا، مصر و قطر برای دستیابی به توافق آتشبس در غزه حمایت کرد.
او در این نشست هشدار داد در حالی که جامعه بینالمللی رخدادهای منطقه را تنها محکوم میکند و اقدامی برای برونرفت از وضع کنونی صورت نمیدهد، چشمانداز تحقق طرح دو دولت، دو ملت برای پایان دادن به مناقشه فلسطین و اسرائیل کمرنگتر از پیش شده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بارها مخالفت خود را با تشکیل کشور مستقل فلسطین اعلام کرده است.
تاکید بورل بر تشکیل کشور فلسطین تنها مورد اختلاف میان او و مقامهای اسرائیلی نبوده است.
او پیشتر با استناد به برخی اظهارات ایتامار بنگویر و بزالل اسموتریچ، وزیران راستگرای دولت اسرائیل، خواستار تحریم این دو شده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه مارس سال جاری میلادی، اسرائیل را به ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه متهم کرده و هشدار داده بود این کشور از گرسنگی بهعنوان سلاحی علیه فلسطینیان استفاده میکند.
بورل گفته بود: «غزه پیش از جنگ بزرگترین زندان روباز بود؛ امروز بزرگترین قبرستان روباز است.»
اسرائیل اتهامها در خصوص اعمال محدودیت بر ورود مواد غذایی، آب، دارو و سوخت به نوار غزه را مردود میداند و میگوید این حماس است که از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.