مقامهای اوکراینی اعلام کردند فرد مظنون به تلاش برای ترور دونالد ترامپ در پالم بیچ فلوریدا، ارتباطی با واحدهای نظامی اوکراین نداشته است. برخی رسانهها پیشتر گزارش دادند عامل این سوءقصد از حامیان اوکراین در جنگ با روسیه بوده است.
«لژیون بینالمللی دفاع از اوکراین» که از نیروهای داوطلب خارجی تشکیل شده است، روز دوشنبه، ۲۶ شهریور، به خبرگزاری رویترز گفت مظنون این حادثه «هرگز به هیچ شکلی بخشی از لژیون بینالمللی نبوده، ارتباطی با آن نداشته و به آن وابسته نبوده است».
رسانهها روز ۲۵ شهریور از تیراندازی در خارج از زمین گلف متعلق به ترامپ در پالم بیچ خبر دادند.
در پی این رویداد، مقامهای پلیس پالم بیچ ضمن تایید دستگیری یک فرد مسلح گفتند مظنون در میان بوتهها در نزدیکی زمین گلف موضع گرفته بود که ماموران سرویس مخفی لوله تفنگ او را مشاهده کردند.
بنا بر اعلام پلیس پالم بیچ، ماموران به سوی او چهار گلوله شلیک کردند. مظنون سپس از محل حادثه گریخت، اما مدتی بعد به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.
شبکه خبری سیانان به نقل از سه منبع در پلیس آمریکا، نام فرد متهم به تلاش برای ترور ترامپ را رایان وسلی روث عنوان کرد.
یکی از مسئولان لژیون بینالمللی دفاع از اوکراین در مصاحبه با سیانان، ارتباط روث و واحدهای نظامی این کشور را رد کرد و او را «متوهم» خواند.
اولکساندر شاگوری، افسر اداره هماهنگی اتباع خارجی در فرماندهی نیروی زمینی، افزود روث پیشتر ایمیلهایی به لژیون بینالمللی فرستاده و از قصد خود برای به استخدام درآوردن شهروندان خارجی با هدف دفاع از اوکراین سخن گفته بود.
شاگوری تاکید کرد لژیون بینالمللی پیشنهاد او را جدی نگرفت و به ایمیلهای او پاسخی نداد.
در پی بازداشت روث، شواهدی مبنی بر حمایت او از اوکراین در رسانهها منتشر شد.
بر اساس گزارشها، او در سال ۲۰۲۲ به کییف رفت و چادری در این شهر برپا کرد که در آن پرچم کشورهایی که شهروندان آنها در مسیر دفاع داوطلبانه از اوکراین جان خود را از دست داده بودند، به چشم میخورد.
او در مصاحبه با نیوزویک رومانی در کییف گفت به دلیل شرایط سنیاش اجازه نیافته در نبرد با روسیه حضور یابد و به همین دلیل، به دنبال بسیج کردن نیروهای خارجی برای دفاع از اوکراین است.
روث در آن مقطع زمانی افزود: «بسیاری از مناقشهها خاکستری هستند. اما این مناقشه قطعا سیاه و سفید است. این مبارزهای میان خیر و شر است.»
او تاکید کرد اگر حکومتها نیروهای نظامی خود را برای کمک به اوکراین اعزام نکنند، «ما غیرنظامیان باید مشعل را به دست گیریم».
پیشتر و در روز ۲۳ تیر، ترامپ در تجمع طرفداران خود در ایالت پنسیلوانیا هدف گلوله قرار گرفته و از ناحیه گوش مجروح شده بود.
ترامپ که بهعنوان نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا حضور یافته، از این حمله جان سالم به در برد.
در این حادثه یکی از حاضران در تجمع انتخاباتی ترامپ جان خود را از دست داد. مهاجم نیز که یک مرد ۲۰ ساله با نام توماس متیو کروکس بود، از سوی تکتیرانداز سرویس مخفی هدف قرار گرفته شد و کشته شد.
به دنبال سوءقصد نافرجام به جان ترامپ در پنسیلوانیا، کیمبرلی چیتل، رییس سرویس مخفی آمریکا، روز دوم مرداد از سمت خود کنارهگیری کرد. عملکرد سرویس مخفی در آن زمان بهشدت مورد انتقاد افکار عمومی و سیاستمداران این کشور قرار گرفته بود.
روزنامه نیویورک تایمز روز ۲۶ شهریور از مصاحبه خود با مظنون به تلاش برای ترور ترامپ در پالم بیچ خبر داد.
نیویورک تایمز نوشت در این مصاحبه که در سال ۲۰۲۳ انجام گرفت، روث از قصد خود برای جذب «جنگجویان سابق از افغانستان» و انتقال آنها به اوکراین سخن گفته بود.
«گردان آزوف»، دیگر واحد نظامی وابسته به اوکراین نیز ارتباط روث با خود را رد کرد.
در پی تلاش برای سوءقصد به جان ترامپ، ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، در بیانیهای اعلام کرد از اینکه ترامپ در سلامت بهسر میبرد، خشنود است.
در سوی دیگر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، در واکنش به گزارشها درباره حمایت عامل سوءقصد به ترامپ از اوکراین گفت: «این ما نیستیم که باید فکر کنیم. این سرویسهای اطلاعاتی آمریکا هستند که باید فکر کنند.»
پسکوف با اشاره به حمایت واشینگتن از کییف افزود: «در هر صورت، بازی با آتش عواقب خاص خود را دارد.»
خبرگزاری رویترز روز پنجم تیر گزارش داد دو تن از مشاوران ترامپ طرحی را برای پایان دادن به جنگ اوکراین ارائه کردهاند تا در صورت پیروزی او در انتخابات آتی آمریکا به اجرا گذشته شود.
این طرح ارائه کمکهای واشینگتن به اوکراین را به موافقت این کشور با آغاز مذاکرات صلح با روسیه منوط خواهد کرد.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.