تصاویر و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد شماری از کارگران شاغل در صنایع نفت و گاز در مناطق عسلویه، کنگان، جم بوشهر، لاوان، سیری و سکوهای دریایی، روز دوشنبه دوم مهر با برگزاری تجمعات اعتراضی، خواهان رسیدگی به مطالبات خود از جمله پرداخت شدن حقوق و مزایا شدند.
این تجمعات در شرکتهای نفت و گاز پارس در مناطق عسلویه، کنگان و سکوهای دریایی، پالایش گاز فجر جم در منطقه جم بوشهر، مجتمع گازی پارس جنوبی در منطقه عسلویه، شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه عملیاتی لاوان، سکوی عملیاتی نصر در منطقه سیری و سکوهای ۴۰ گانه «POGC» برپا شدند.
کارگران معترض در تجمعات خود پلاکاردهایی با شعارهایی اعتراضی و فهرستی از مطالباتشان در دست گرفتند. آنها در برخی شرکتها اقدام به برگزاری راهپیمایی اعتراضی کردند.
حذف کامل سقف حقوق، حذف محدودیت حق سنوات بازنشستگی، بازگشت کسورات مازاد مالیات، اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت بکپی، دستدرازی نکردن به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت، تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی و استرداد مازاد مالیات کسر شده، برخی از مطالبات کارگران معترض است.
کارگران شرکت نفت و گاز پارس در عسلویه، اقدام به برگزاری تجمع و راهپیمایی اعتراضی کردند. آنها در تجمع خود شعارهایی از جمله «سر و ته حقوق را زدند ظالمانه، حق مسلم ماست حقوق عادلانه» سردادند.
در تجمع کارگران شرکت پالایش گاز فجر جم در منطقه جم بوشهر شعارهایی از جمله «حقوق عادلانه، اجرا باید گردد»، «قرارداد استخدام، اجرا باید گردد»، «کسورات نامشروع، ملغی باید گردد» شنیده شد.
کارگران نفت و گاز پارس شاغل در سکوهای دریایی نیز در تجمع خود پلاکاردهایی حاوی متنهایی از جمله «مدافعان تولید گاز قربانیان سقف حقوق»، «سرباز خط مقدم اقتصادی زیر بمباران بیعدالتی» و «اصلاح نظام حقوق و دستمزد کارکنان عملیاتی صنعت نفت» در دست گرفتند.
کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه عملیاتی لاوان هم در تجمع خود نسبت به «سقف حقوق، اضافه مالیات کسر شده و ترمیم حقوق و کف حقوق» اعتراض کردند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نیز در گزارشی، ضمن اعلام حمایت خود از اعتراضات بخشهای مختلف مراکز نفت و گاز، از اعتراض کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی ماهشهر خبر داد.
طبق این گزارش، اعتراضات حدود ۴۰۰ کارگر شاغل در شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی ماهشهر برای پیگیری مطالبات خود، روز دوم مهرماه وارد پنجمین روز خود شد.
این تشکل صنفی از «اجرای تبدیل وضعیت شغلی مطابق با شرکتهای همجوار، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل کارگران پیمانکاری، پرداخت پتروکارت، پرداخت کسورات پاداشهای بهرهوری به همراه معوقات سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ بابت اضافه کاریها و پرداخت مطالبات بیمهای» به عنوان مهمترین مطالبات آنها نام برد.
کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، در سالهای گذشته بارها در سراسر ایران در اعتراض به وضعیت معیشتی و حقوقی خود تجمع کردهاند اما مطالبات آنان هنوز محقق نشده است.
کارگران رسمی شاغل در شرکت نفت و گاز پارس عسلویه روز ششم شهریور نیز راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.
آنها در در راهپیمایی خود شعارهایی از جمله «حقوق ما کم میشه، نفت و گاز تولید میشه» و «حقوق عادلانه حق مسلم ماست» سردادند.
سایت هرانا ۱۱ اردیبهشت در گزارشی به مناسبت روز جهانی کارگر نوشت که در بازه زمانی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ تا هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳، خبر ۴۲۸ تجمع کارگری و هزار و ۴۴۸ تجمع صنفی به رسانهها یا نهادهای مدنی رسیده است.
طبق این گزارش، تجمعات صنفی با ۱۰۰ درصد و تجمعات کارگری با ۹۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن همراه بودهاند.
رسیدگی نشدن به مطالبات صنفی و معیشتی کارگران و افزایش تجمعهای اعتراضی در شرایطی به وقوع میپیوندند که برخی رسانهها و تحلیلگران از حرکت صنایع مادر مانند فولاد و پتروشیمی به سمت رکود خبر میدهند.
تداوم نرخ کاهش سرمایهگذاری، توقف پروژههای سرمایهگذاری در حوزههای فولاد و پتروشیمی، ریزش کمسابقه و پیاپی شاخص بورس و «دوپینگهای مکرر» از منابع صندوق توسعه ملی، از جمله نشانههای رکود مورد اشاره ناظران هستند.