افزایش تنشها در خاورمیانه باعث هرج و مرج در سفرهای هوایی شده است. بسیاری از خطوط هوایی زمان پروازهای خود را تغییر داده یا آنها را لغو کردهاند. ترافیک در فرودگاههای اسرائیل، لبنان و کویت افزایش یافته است و در ایران، تمام پروازها تا ساعت پنج صبح پنجشنبه ۱۲ مهر لغو شدند.
اعلام لغو پروازها در ایران پس از پایان موشکپرانی جمهوری اسلامی به اسرائیل و در حالی صورت گرفت که آسمان کشور در هنگام انجام این عملیات، «کلیر» نشده بود و ترافیک هوایی بر فراز ایران برقرار بود.
پس از حمله موشکی به اسرائیل و در ساعت ۲۱:۳۰ سهشنبه ۱۰ مهر، سعید چلندری، مدیرعامل شهر فرودگاهی «امام خمینی» اعلام کرد پروازها با مبدا و مقصد این فرودگاه متوقف شدهاند.
چلندری گفت: «با توجه به شلیکهای انجام شده، پروازهایی که احساس کنیم نگرانی در خصوص آنها وجود دارد به مبدا بازمیگردند یا اجازه تیکآف به آنها داده نمیشود.»
پس از آن جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی از لغو کلیه پروازها در سراسر کشور تا ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه خبر داد. محدودیتی که بر اساس آخرین گزارشها تا ساعت پنج صبح روز پنجشنبه ۱۲ مهر تمدید شده است.
یازرلو بدون در نظر گرفتن مجموعه خسارتهای وارد شده به مسافران پروازهای داخلی و بینالمللی گفت در صورت لزوم همه هزینه بلیت آنان مسترد خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز و بر اساس نقشه فلایترادار۲۴ در بامداد روز چهارشنبه، پس از اینکه جمهوری اسلامی اعلام کرد حمله موشکی به اسرائیل پایان یافته است، چند پرواز بر فراز حریم هوایی جمهوری اسلامی مشاهده شد.
با این حال پروازها در سراسر منطقه، تغییر مسیر داده یا مختل شدند.
در پی تشدید درگیریها، شرکتهای هواپیمایی در سراسر جهان پروازهای خود را به اسرائیل و لبنان لغو کرده و برخی از آنها اعلام کردند بسته به وضعیت امنیتی، این پروازها حداقل تا اواسط اکتبر انجام نمیشوند.
شرکتهای بریتیش ایرویز و ایرفرانس اعلام کردهاند لغو پروازهای آنها به فرودگاه بن گوریون تلآویو، حداقل تا اوایل هفته آینده ادامه خواهد داشت.
تاثیر بر فرودگاهها
انتخاب بسیاری از پروازها برای اجتناب از بخشهایی از حریم هوایی خاورمیانه، باعث شده است ترافیک هوایی بر فراز محورهای استانبول، قاهره و آنتالیا متراکم شود.
به گزارش رویترز، در فرودگاه بینالمللی دوبی ۸۵ درصد پروازهای خروجی با تاخیر همراه شده است.
همزمان فرودگاه بینالمللی رفیق حریری بیروت ۶۰ درصد پروازهای خود را لغو کرده و ۶۷ درصد پروازهای ورودی به فرودگاه بینالمللی کویت نیز با تاخیر انجام شده است.
جمهوری اسلامی روز سهشنبه بزرگترین حمله موشکی خود را علیه اسرائیل به تلافی کشته شدن اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در سفر به تهران، سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان و عباس نیلفروشان، فرمانده سپاه پاسداران در لبنان در هفتههای گذشته، انجام داد.
این حمله در اسرائیل تلفاتی به همراه نداشت اما احتمال وقوع درگیریها را در منطقه تا حدی زیادی افزایش داد.