شبکه خبری العربیه روز یکشنبه ۲۲ مهر گزارش داد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، جلسه کابینه این کشور را برای گفتوگوی تلفنی با مقامهای آمریکایی درباره حمله تلافیجویانه علیه جمهوری اسلامی ترک کرده است.
هنوز جزییات بیشتری در خصوص این تماس منتشر نشده است.
شبکه انبیسی روز ۲۲ مهر گزارش داد واشینگتن معتقد است اسرائیل اهداف حمله تلافیجویانه خود را به «زیرساختهای نظامی و انرژی» در ایران محدود کرده است.
این شبکه به نقل از چند مقام آمریکایی افزود «هیچ نشانهای وجود ندارد» که اسرائیل قصد حمله به تاسیسات هستهای یا ترور افراد در ایران را داشته باشد.
انبیسی در عین حال تاکید کرد اسرائیل هنوز تصمیم نهایی خود را درباره حمله به جمهوری اسلامی اتخاذ نکرده است.
حکومت ایران شامگاه ۱۰ مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. این دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل بود.
پایگاه خبری واینت روز ۲۲ مهر نوشت حمله موشکی اخیر جمهوری اسلامی بین ۴۰ تا ۵۳ میلیون دلار به اموال غیرنظامیان در اسرائیل خسارت زد.
این شدیدترین خسارت ناشی از یک حمله موشکی به اسرائیل از زمان آغاز مناقشه کنونی در هفتم اکتبر سال گذشته به شمار میرود.
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزبالله لبنان و حوثیهای یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیریهای شدید و مرگبار در طول یک سال گذشته، منطقه را به بیثباتی کشانده است.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، روز ۲۲ مهر در سفر به عراق، نسبت به «افزایش تنش در منطقه و وقوع جنگ تمامعیار» هشدار داد.
او افزود تهران هم برای جنگ و هم برای صلح آمادگی دارد.
حسن هاشمیان، تحلیلگر جهان عرب، در مصاحبه با ایراناینترنشنال، به سخنان عراقچی در بغداد اشاره کرد و گفت این اظهارات نشان میدهد جمهوری اسلامی در وضعیت خطرناکی به سر میبرد.
هاشمیان اضافه کرد: «جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته شعار نابودی اسرائیل را داده و بنابراین اکنون نمیتواند از رویارویی با اسرائیل عقبنشینی کند.»
شبکه سیانان روز ۲۱ مهر خبر داد تهران به واشینگتن اطلاع داده حمله احتمالی اسرائیل را تلافی خواهد کرد.
از شامگاه شنبه ۲۱ مهر گزارشهای متعددی در خصوص تصمیم ایالات متحده برای ارسال سامانه ضدموشکی تاد به اسرائیل با هدف دفع حمله احتمالی جمهوری اسلامی منتشر شده است.
وبسایت خبری تایمز اسرائیل روز ۲۲ مهر به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت دولت جو بایدن موضوع استقرار سامانه تاد در اسرائیل را در دست بررسی دارد اما هنوز تصمیم نهایی در این مورد اتخاذ نشده است.
هویت این مقام آمریکایی به دلیل حساسیت موضوع در گزارش تایمز اسرائیل ذکر نشده است.
پایگاه خبری اکسیوس روز ۱۷ مهر گزارش داد دولت بایدن مخالف حمله تلافیجویانه اسرائیل به جمهوری اسلامی نیست اما میخواهد که این عملیات «سنجیده» باشد.