همزمان با شدت گرفتن گمانهزنیها در خصوص زمان، اهداف و ابعاد حمله تلافیجویانه اسرائیل علیه حکومت ایران، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، هشدار داد اسرائیل حتی نباید به هدف قرار دادن تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی فکر کند.
او پنجشنبه ۲۶ مهر گفت: «ما بارها هشدار دادهایم و همچنان هشدار میدهیم تا اسرائیل را حتی از در نظر گرفتن فرضی احتمال حمله به تاسیسات هستهای و زیرساختهای هستهای ایران بر حذر داریم.»
ریابکوف حمله به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی در جریان عملیات احتمالی اسرائیل را «یک تحول فاجعهبار» خواند و افزود چنین رویدادی «تمامی اصول موجود در زمینه تضمین ایمنی هستهای» را بهطور کامل نقض خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز نوشت مشخص نیست روسیه چنین پیامی را از چه طریقی به اسرائیل انتقال داده است.
پیشتر در ۲۳ مهر، «بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی» در مطلبی نوشت روسیه قصد ندارد بهصورت مستقیم به رویارویی اسرائیل و جمهوری اسلامی وارد شود.
به گفته این اندیشکده، «روسیه نمیتواند ایران را در رویارویی با اسرائیل و آمریکا نجات دهد و دست به اقدامی در این زمینه نیز نخواهد زد.»
بنیاد کارنگی افزود: «مسکو به قدری در اوکراین درگیر است که زمانی برای یک جنگ دیگر ندارد. همچنین هرگز به نظر نرسیده که روسیه بخواهد برای منافع ایران بجنگد.»
حکومت ایران شامگاه ۱۰ مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. این دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل بود.
پایگاه خبری بلومبرگ ۲۲ مهر با استناد به دادههای ارائه شده از سوی سازمان مالیاتی اسرائیل نوشت حمله اخیر حکومت ایران بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد شِکِل (معادل ۴۰ تا ۵۳ میلیون دلار) به اموال خصوصی شهروندان اسرائیلی خسارت زد.
مقامهای اسرائیلی در روزهای گذشته بارها تاکید کردهاند این کشور به حمله موشکی جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.
روزنامه واشینگتن پست ۲۳ مهر به نقل از دو مقام آگاه گزارش داد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، به آمریکا اطلاع داده اسرائیل در حمله تلافیجویانه خود مراکز نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار میدهد و برنامهای برای حمله به تاسیسات هستهای و نفتی در ایران ندارد.
این روزنامه افزود موضع جدید نتانیاهو نشان میدهد حمله اسرائیل از آنچه پیشبینی میشد، «محدودتر» خواهد بود.
روزنامه الشرق الاوسط ۲۱ مهر به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت جمهوری اسلامی در پیامی که به کشورهای اروپایی فرستاده، اعلام کرده اگر حمله تلافیجویانه اسرئیل محدود باشد، تهران از آن چشم خواهد پوشید و به آن پاسخی نخواهد داد.
جامعه جهانی در سالهای اخیر کوشیده است از دستیابی حکومت ایران به تسلیحات هستهای جلوگیری کند.
بر اساس آخرین گزارشهای محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی همچنان برنامه تولید اورانیوم با غنای بالای خود را که میتواند برای ساخت سلاح هستهای به کار گرفته شود، ادامه میدهد.
آژانس بینالمللی در یکی از این گزارشها، میزان ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در ایران را ۱۶۴.۷ کیلوگرم برآورد کرده است.
اورانیوم غنیشده با خلوص ۶۰ درصدی را به سرعت و با طی چند مرحله کوتاه میتوان به اورانیوم با خلوص ۹۰ درصدی تبدیل کرد که در تولید سلاح هستهای کاربرد دارد.
۳۹ نماینده مجلس شورای اسلامی ۱۸ مهر خواستار «تجدید نظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی و صدور اجازه و فراهم شدن امکانات برای ساخت سلاح هستهای» شدند.
الکس وطنخواه، کارشناس امنیت خاورمیانه و مدیر برنامه ایران در موسسه خاورمیانه، در مصاحبه با ایراناینترنشنال گفت این صراحت بیسابقه مقامها و رسانههای جمهوری اسلامی در مورد احتمال ساخت بمب هستهای - چیزی که چند سال پیش غیرقابل تصور بود - به ترس و احساس ناامنی فزاینده حکومت ایران بازمیگردد.
او افزود: «این نشاندهنده ترس بزرگی است که حکومت ایران دارد، در حالی که منتظر است ببیند اسرائیل در مورد انتقامگیری چه خواهد کرد.»