رییس فراکسیون گردشگری مجلس: گردشگری ایران به قبل از کرونا برنگشته است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۳۰

زهرا خدادادی، رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه گردشگری و میراث فرهنگی حوزه‌ای است که مغفول مانده، گفت که همه‌گیری کرونا آسیب‌های جدی به این صنعت وارد کرد و هنوز به حالت اولیه برنگشته است. او تاکید کرد که برای جذب گردشگر باید روی موضوع ایران‌هراسی کار شود.

رییس فراکسیون گردشگری مجلس، روز ۳۰ مهر ماه در حاشیه یک نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی گفت که یک‌شبه نمی‌توان با ایران‌هراسی مقابله کرد.

خدادادی با تاکید بر اینکه تنها در صورتی گردشگر جذب می‌شود که روی موضوع ایران‌هراسی کار شود، گفت: «اگر این صنعت خودش تولید درآمد کند می‌تواند از همان در بخش‌های دیگر هزینه کند و غیر از این کار دیگری نمی‌توانیم انجام دهیم.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه سعی‌مان بر این است در اولویت‌ها و نگاه به گردشگری در کشور تغییراتی ایجاد کنیم و نگاه را از درآمدهای نفتی به درآمدهای گردشگری معطوف کنیم، گفت که جذب گردشگران از کشورهای حاشیه و همسایه و پس از آن دیگر کشورها، بعد از برداشتن موانع اتفاق می‌افتد.

مرداد ماه امسال، معاونت امور کمیسیون‌های تخصصی اتاق بازرگانی، با انتشار گزارشی بر اساس داده‌های چند نهاد بین‌المللی، از رتبه ۷۳ ایران در شاخص «توسعه گردشگری و سفر» در میان ۱۱۹ کشور جهان خبر داد و اعلام کرد که ایران در میان ۴۰ کشور امن دنیا برای گردشگری نیست.

در این گزارش که با استناد به شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری (TTDI) در سال ۲۰۲۴ تهیه شده، ایران با امتیاز ۳/۷۲ در رتبه هفتادوسوم قرار داد.

با وجود این شرایط، رضا صالحی امیری، وزیر گردشگری و میراث فرهنگی، ۱۱ مهر امسال با بیان اینکه طبق اعلام سازمان‌های بین‌المللی، ایران هفتمین کشور جذاب برای گردشگران در جهان است، گفت: «البته من معتقدم در بین سه کشور جذاب جهان هستیم.»

مسلم شجاعی، مقام وزارت گردشگری هم روز ۱۶ خرداد سال جاری از رشد ۵۰ درصدی سفر به ایران خبر داد و گفت: «سال گذشته بیش از شش میلیون گردشگر خارجی به ایران سفر کردند.»

خدادادی در بخش دیگری از صحبت‌های روز دوشنبه خود، اعتبارات اختصاص یافته به حوزه گردشگری در ایران را محدود دانست و اضافه کرد که باید منابع آن را از جاهای دیگر تأمین کرد.

او با بیان اینکه این موضوع در ایران در اولویت نبوده، تاکید کرد که باید در اولویت‌ها تغییر ایجاد شود.

ابراهیم پورفرج، رییس هیئت مدیره جامعه تورگردانان ایران، آذر ۱۴۰۲ به «اقتصادآنلاین» گفت: «مدت‌هاست توریستی به ایران نمی‌اید، حتی مجانی و این مساله سبب تعطیلی صنعت و بیکاری فراوان در جامعه تورگردانان شده است.»

او تاکید کرد که توریست‌های ما تنها افرادی هستند که به اماکن زیارتی می‌روند.

پورفرج، تیر ۱۴۰۲ نیز با اشاره به کاهش چشمگیر سفر گردشگران خارجی به کشور، درباره احتمال حذف نام ایران از مقاصد سفر در تورهای جهانی هشدار داد و گفت: «دیر بجنبیم ایران حذف می‌شود.»

مسئولان جمهوری اسلامی طی سال‌های گذشته بارها درباره تلاش‌هایشان برای مقابله با ایران‌هراسی صحبت کرده‌اند.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر پیشین میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی، دی ماه ۱۴۰۱ با بیان اینکه «اخبار، تصاویر و ویدیوهای مثبت از ایران باید به دنیا مخابره شود»، گفت: «باید به وسیله تبلیغات با ایران‌هراسی مقابله کنیم و صنعت گردشگری را رونق ببخشیم.»

علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز همان زمان گفت که به دنبال هشدار منع سفر اتباع کشورهای غربی به ایران، بودجه‌ای برای «مقابله با ایران‌هراسی» در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تعیین شده است.

طی سال‌های گذشته و به دنبال افزایش بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی از سوی جمهوری اسلامی، سرکوب اعتراضات ۱۴۰۱ و بالا گرفتن احتمال جنگ میان اسرائیل و ایران، شماری از کشورها هشدارهای منع سفر به ایران خطاب به شهروندان خود صادر کردند.

صدور هشدارهای سفر از سوی کشورهایی آمریکا، کانادا و بسیاری از کشورهای اروپایی، به دلیل «ناامن» بودن ایران، موجب کاهش چشم‌گیر سفر گردشگران خارجی به ایران شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها