بیماری‌های قلبی علت اول مرگ در ایران هستند

شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۲

نسرین بیات، معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت در مطالعه «سیمای مرگ و میر» در ۳۱ استان کشور، از میان ۲۰ علت اول مرگ‌ها در تمامی سنین و در هر دو جنس، شایع‌ترین علت مربوط به بیماری‌های ایسکمیک قلب از جمله سکته‌های قلبی است.

ایسکمی اصطلاحی پزشکی به معنای ایست خون است که به کم‌ رسیدن خون به اندام یا ناحیه‌ای از بدن گفته می‌شود. این فرایند به صورت حاد باعث کمبود اکسیژن و به صورت مزمن باعث کمبود مواد مغذی است و این امر باعث آسیب به بافت‌ها یا سوء‌کارکرد اندام می‌شود.

بیات روز ۱۲ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت که بیماری‌های قلبی-عروقی به عنوان مهم‌ترین علت مرگ و میر در دنیا مطرح و به صورت اپیدمی جهانی شناخته شده است.

او با بیان این که بیماری‌های قلبی-عروقی در ایران جایگاه اول ابتلا و مرگ و میر را دارد، گفت که شایع‌ترین علت مرگ و میر در جامعه به علت بیماری‌‌های ایسکمیک قلب همچون سکته‌های قلبی (۲۱ درصد) است.

به گفته این مقام وزارت بهداشت، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، ۴۰ درصد علل مرگ و ۳۰۰ میلیون از موارد از کار افتادگی‌ها از عوارض این بیماری به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: تاثیرات مخرب استرس و اختلالات روانی بر سلامت قلب زنان

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت به ایسنا گفت که حمله قلبی یا سکته قلبی زمانی رخ می‌دهد که یکی از عروق کرونر بسته و باعث کمبود یا فقدان خون در بخشی از قلب شود که می‌تواند به مرگ آن بخش از قلب بینجامد.

به گفته بیات، ۲۵ تا ۴۵ درصد از این حملات قلبی با تغییرات نواری مانند بالا رفتن قطعه ST است که با گرفتن نوار قلب قابل تشخیص و درمان به موقع است.

بیشتر بخوانید: دانشگاه آکسفورد: هوش مصنوعی خطر حمله قلبی را ۱۰ سال زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

حسین فرشیدی، معاون سابق بهداشت وزارت بهداشت، ۹ مهر امسال با بیان این که بیماری‌های قلبی و عروقی منجر به ۱۶۰ هزار مرگ در سال می‌شود، گفت که در ایران بیماری‌های قلبی و عروقی علت اول مرگ و میر هستند.

فرشیدی این میزان را حدود ۴۵ درصد از کل مرگ‌ومیرها در کشور دانست و گفت در کشور ما حدود ۲۴ درصد جمعیت از پرفشاری خون رنج می‌برند که حدود ۵۰ درصد از آن‌ها هیچ‌گونه کنترل درمانی ندارند یا اصولا از ابتلا به این بیماری بی‌خبرند.

بر اساس گزارش‌ها، سکته مغزی نیز دومین علت مرگ و اولین علت ناتوانی در کشور محسوب می‌شود.

وزارت بهداشت در آبان ۱۴۰۲ با ارائه آماری اعلام کرد که سالانه به طور متوسط ۵۵۰ هزار نفر دچار انواع سکته‌های مغزی می‌شوند که به طور معمول ۱۵ درصد این آمار به مرگ منجر می‌شود و یک‌سوم از آن‌ها هم گرفتار ناتوانی‌های مغزی دائمی می‌شوند.‌

بر اساس این گزارش، نزدیک ۳۰ درصد افرادی که در کشور دچار سکته مغزی می‌شوند، زیر ۵۰ سال دارند که این رقم ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است.

بیشتر بخوانید: نابرابری جنسیتی در درمان بیماری‌های قلبی؛ احتمال جراحی بای‌پس برای زنان نصف مردان است

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها