جمعی از وکلای ایرانی در نامهای سرگشاده به آنچه «حملات غیرقانونی» گروههای تحت حمایت ترکیه علیه کردهای سوریه خواندند، اعتراض کردند و درباره پیامدهای انسانی و حقوقی چنین حملههایی هشدار دادند.
این نامه خطاب به دبیرکل سازمان ملل، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، اتحادیه اروپا، شورای امنیت سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بینالمللی ذیربط نوشته شده است.
۱۹۱ وکیل دادگستری، از جمله عبدالله جهانبین، آزاد اشراقی، مصلح قربانی، هومن جعفری، فاروق مرادی و امیرضیاالدینی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.
امضاکنندگان این نامه از ادامه حملات نظامی گروههای تحت حمایت دولت ترکیه علیه مناطق کردنشین در شمال سوریه و همچنین «هدف قرار دادن نیروهای مدافع خلق و نیروهای دموکراتیک سوریه» عمیقا ابراز نگرانی کردند.
در این نامه آمده است: «این حملات که به وضوح ناقض قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل متحد و اصول حقوق بشر است، منجر به تلفات سنگین انسانی، آوارگی هزاران غیرنظامی، و تخریب گسترده زیرساختهای اساسی در این مناطق شده است.»
امضاکنندگان تاکید کردند که «هدف قرار دادن کردهای سوریه و نقض حق حاکمیت ملتها، اقدامی در تضاد آشکار با اصل احترام به تمامیت ارضی کشورها و حق تعیین سرنوشت ملتهاست.»
امضاکنندگان این نامه از سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بینالمللی خواستهاند که هیاتی مستقل برای بررسی و مستندسازی جنایات صورت گرفته در این مناطق اعزام کنند.
آنان همچنین از جامعه جهانی خواستند که اقدامات فوری را برای متوقف کردن این حملات انجام دهد و دولت ترکیه را به دلیل نقض اصول حقوق بشر و قوانین بینالمللی پاسخگو کند.
این نامه همچنین خواستار حمایت از کردهای سوریه به عنوان «یکی از مهمترین نیروهای مقاومت در برابر تروریسم بینالمللی و مدافعان صلح و امنیت در منطقه» شد.
وزارت دفاع ترکیه چهارشنبه پنجم دی ماه اعلام کرد که نیروهای این کشور ۲۱ نیروی کرد را در شمال سوریه و عراق کشتند.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد که بیست عضو حزب کارگران کردستان (پکک) و شبهنظامیان یگانهای مدافع خلق که به گفته ترکیه «در حال آمادهسازی حمله بودند»، در شمال سوریه کشته شدند و یک نفر دیگر در شمال عراق کشته شد.
وزارت دفاع ترکیه تهدید کرد که عملیات این کشور علیه کردها «به شیوهای کارآمد و مصمم ادامه خواهد یافت.»
ارتش ترکیه تاکید میکند که هرگز غیرنظامیان را هدف قرار نمیدهد و تنها به گروههایی که آنها را «تروریست» میداند، حمله میکند.
ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا پکک را یک «سازمان تروریستی» میدانند. درگیری نیروهای این حزب با ترکیه بیش از ۴۰ هزار کشته بر جای گذاشته است.
آنکارا به صورت مداوم علیه نیروهای پکک که در مناطق کوهستانی شمال عراق پایگاه دارند، حملات هوایی انجام میدهد.
از زمان سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، آنکارا تاکید کرده است که یگانهای مدافع خلق نیز در آینده سوریه جایی ندارد و خواستار انحلال این گروه شده است.