موج مهاجرت جامعه پزشکی در ایران به حوزه داروسازان رسیده است. نایب رییس انجمن واردکنندگان دارو میگوید داروسازان و افراد تحصیلکرده صاحبسبک و صاحب تجربه در این بخش، در حال مهاجرت هستند و کشورهای دیگر آنها را شکار میکنند.
مجتبی بوربور، شنبه هشتم دی ماه در گفتوگو با روزنامه جوان درباره مهاجرتهای داروسازان گفت که چون کار کردن با دستمزدهای فعلی برایشان نمیارزد، دیگر تمایلی به کار کردن در این صنعت ندارند و ممکن است از کشور خارج شوند.
او با تاکید بر این که داروساز ترجیح میدهد در داروخانه کار کند و با کار راحتتر، ۶۰ میلیون درآمد داشته باشد، گفت: «اگر یک داروساز بخواهد در کارخانه کار کند، باید ساعت پنج صبح بلند شود و به شهرک بهارستان برود و در نهایت ۵۰ میلیون تومان بگیرد.»
مهاجرت گسترده پزشکان، پرستاران، ماماها، استادان دانشگاه و اکنون داروسازان و دیگر اعضای بخش دارو و درمان در طول سالهای گذشته، به نگرانیها در خصوص آینده نظام بهداشت و درمان در ایران دامن زده است.
روزنامه هممیهن مهر ماه سال گذشته در گزارشی به موج جدید مهاجرت پزشکان از ایران پرداخت و نوشت بعد از هشدارهای پیاپی درباره ترک کشور از سوی پرستاران، ماماها، داروسازان و پزشکان متخصص، مهاجرتها به استادان دانشگاه و مدیران این حوزه در سطوح مختلف رسیده است.
نایب رییس انجمن واردکنندگان دارو در بخشی از گفتوگوی هشتم دی ماه خود با اشاره به این که لازمه وجود تولید، مواد اولیه با کیفیت، ماشینآلات قابلقبول و افرادی است که دانش آن را داشته باشند، گفت: «کشور در هر سه حوزه دچار چالش است.»
بوربور با بیان این که ماشین را میتوان دیر یا زود یا ارزان و گران خرید اما کشور در حال از دست دادن نیروهای حرفهای است، گفت: «به طور مشخص بسیاری از افراد حرفهای و متخصص در حال رفتن از این حوزه هستند.»
فروردین سال جاری، فاطمه موسوی ویایه، جامعهشناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی، از رشد ۱۴۰ درصدی آمار مهاجرت جوانان متخصص در یک سال اخیر خبر داد.
موسوی هشدار داد بسیاری به دلیل ناامیدی از «تغییر و اصلاح» در کشور به «استراتژی خروج» متوسل میشوند: «آنها که مهاجرت میکنند، از تغییر شرایط جامعه ناامید شدهاند و به همین دلیل کشور را ترک میکنند.»