پوتین، آمریکا و اروپا را به از سرگیری تولید سلاح‌های هسته‌ای میان‌برد تهدید کرد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۸

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه تهدید کرد در صورت تایید قصد آمریکا برای استقرار موشک در آلمان یا نقاط دیگر اروپا، تولید سلاح‌های هسته‌ای میان‌برد را از سر خواهد گرفت. او آمریکا را متهم کرد که در حال دامن زدن به بحرانی موشکی میان مسکو و واشینگتن به سیاق جنگ سرد است.

پوتین روز یک‌شنبه هفتم مرداد در سخنرانی خود به مناسبت روز نیروی دریایی روسیه در شهر سن‌پترزبورگ گفت در صورت استقرار موشک‌های آمریکا در آلمان، مسکو نیز با اتخاذ تصمیمی مشابه، موشک‌هایی را در فواصل نزدیک به غرب مستقر خواهد کرد.

او افزود موشک‌های آمریکایی ممکن است در آینده به کلاهک هسته‌ای مجهز شوند و فاصله زمانی شلیک آن‌ها تا برخورد به اهدافی در خاک روسیه ۱۰ دقیقه خواهد بود.

حضور ناوهای جنگی روسیه در آب‌های سن‌پترزبورگ به مناسبت روز نیروی دریایی روسیه، هفتم مرداد

کاخ سفید روز ۲۰ تیر اعلام کرد آمریکا به منظور «توسعه حضور پایدار موشک‌های دوربرد در منطقه و نشان دادن تعهد خود به ناتو و دفاع از اروپا»، قابلیت‌های آتش دوربرد خود را در سال ۲۰۲۶ در آلمان مستقر خواهد کرد.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز ۲۱ تیر تهدید کرد مسکو به طرح واشینگتن برای استقرار موشک‌های دوربرد در آلمان «پاسخ نظامی» خواهد داد.

پوتین در ادامه سخنرانی خود در سن‌پترزبورگ اعلام کرد مسکو فعالیت‌های آمریکا و «وابستگان آن» در اروپا و سایر نقاط جهان را در نظر می‌گیرد و بر اساس آن، «اقدامات متقابل» انجام خواهد داد.

به گفته او، واشینگتن در حال دامن زدن به تنش‌هاست و پیش‌ از این نیز چندین سامانه موشکی را به دانمارک و فیلیپین ارسال کرده بود.

رییس‌ جمهوری روسیه افزود: «این وضعیت یادآور جنگ سرد و استقرار موشک‌های میان‌برد پِرشینگ آمریکا در اروپاست.»

اشاره پوتین به تصمیم سازمان پیمان آتلانیک شمالی (ناتو) در سال ۱۹۷۹ برای استقرار موشک‌های پرشینگ ایالات متحده در اروپای غربی است.

رییس‌ جمهوری روسیه با تکرار مواضع پیشین خود گفت مسکو می‌تواند در واکنش به اقدامات واشینگتن، تولید موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد را از سر بگیرد.

در ماه‌های اخیر تنش‌ها میان غرب و روسیه بر سر مناقشه اوکراین شدت گرفته است.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

تخریب یک مدرسه در پی درگیری‌ها میان روسیه و اوکراین، منطقه دونتسکِ تحت کنترل روسیه، یکم مرداد

کشورهای عضو ناتو و در راس آن‌ها آمریکا، از حامیان اصلی اوکراین در نبرد با روسیه بوده‌اند.

پیش‌تر و در خرداد ماه، آمریکا و تعدادی دیگر از اعضای ناتو به کی‌یف اجازه دادند از سلاح‌های ارسال‌شده از سوی این کشورها برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.

در واکنش به این اقدام، پوتین روز ۱۷ خرداد تهدید کرد روسیه می‌تواند تسلیحات دوربرد خود را به «برخی مناطق جهان» ارسال کند تا برای حمله به مواضع غرب استفاده شوند.

بسیاری از کشورهای اروپایی بیم دارند روسیه پس از پایان مناقشه اوکراین، به دنبال حمله به سایر کشورهای منطقه باشد.

روزنامه اشپیگل روز ۲۵ تیر خبر داد به مدرکی محرمانه دست یافته که نشان می‌دهد آلمان در حال برنامه‌ریزی و فراهم کردن مقدمات لازم برای استقرار صدها هزار نیرو در مناطق شرقی این کشور است تا در صورت وقوع جنگ با روسیه وارد عمل شوند.

بر اساس این گزارش، برلین انتظار دارد در صورت تشدید تنش‌ها میان غرب و مسکو، حدود ۸۰۰ هزار نیرو از آلمان و سایر کشورهای عضو ناتو برای مقابله با تهدیدات روسیه بسیج شوند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز ۳۱ تیر گزارش داد در پی شدت گرفتن مناقشه اوکراین و افزایش تهدیدات روسیه در منطقه، تعدادی از کشورهای اروپایی تصمیم گرفته‌اند دوره اجباری خدمت سربازی را احیا یا آن را طولانی‌تر کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
اقتصاد و بازار
خبرها
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها